Background image

Van Cinetree, voor jou als filosoof

1 maand de mooiste films cadeau

Met jouw account heb je een maand lang gratis en vrijblijvend toegang tot de gehele maandselectie.
Na de gratis maand verloopt jouw toegang automatisch.

Films die je anders laten kijken

Zowel films als de filosofie dagen je uit om anders te kijken naar de werkelijkheid, om je perspectief te verbreden. Als Cinetree zijn we daarom fan van The School of Life, het is hun missie om filosofie toegankelijk te maken voor iedereen. April is de maand van de Filosofie en daarom slaan we deze maand de handen ineen met The School of Life en krijg je een maand lang de mooiste films cadeau. Hanna Verboom (oprichter Cinetree) licht samen met Filosoof Lammert Kamphuis (The School of Life) drie filosofische films uit. We hopen dat je geniet van deze bijzondere films!

Cinetree founder Hanna Verboom en Filosoof Lammert Kamphuis over films en filosofie

Speciaal voor jou geselecteerd

The Tree of Life

  • 2011
  • Drama, Fantasy
  • 139 minuten

2,5 uur lang grote filosofische levensvragen stellen, de ontstaansgeschiedenis van onze wereld onderzoeken, het hiernamaals verkennen én naar Brad Pitt kijken? Regisseur Terrence Malick durfde het aan. Het resultaat: de wonderbaarlijke klassieker The Tree of Life, met 3 Oscar-nominaties een serieuze must see voor alle filmfanaten. Speciaal te zien voor de Maand van de Filosofie!

Young@Heart

  • 2007
  • Documentary, Comedy, Music
  • 107 minuten

Het Young@Heart-koor is misschien hoogbejaard, maar ze gaan los bij het zingen van Hendrix, Coldplay en Sonic Youth. Een hartverwarmende film vol humor, rock 'n roll en liefde voor het leven. Young@Heart laat zien dat positiviteit en muziek fonteinen van jeugd zijn.

The Diving Bell and the Butterfly

  • 2007
  • Biografie, Drama
  • 107 minuten

Jean-Dominique Bauby’s leven verandert volledig wanneer hij door een beroerte plotseling geheel verlamd is. De enige functies die nog ‘werken’ zoals vanouds zijn Jean-Do’s linkeroog, gedachten, beleving kracht en zijn – ietwat ironische – gevoel voor humor. Maar wat heb je hieraan als je niet kan praten of bewegen?
Over ons

Cinetree

Onze collectie bestaat uit een unieke verzameling films & documentaires met een goed verhaal. Wekelijks selecteren we samen met makers, liefhebbers en experts nieuwe titels die je gezien moet hebben. Iedere film wordt persoonlijk ingeleid en van context voorzien zodat de verhalen blijven hangen, ook nadat de film is afgelopen.

The School of Life

The School of Life helpt je om meer voldoening uit het leven te halen. Wij geloven dat de weg naar het vinden van voldoening begint bij zelfkennis. Op basis van ideeën uit de filosofie, psychologie en kunst helpen we je op weg naar meer zelfkennis, kalmte, veerkracht en verbinding.