Hanna's route op Go Short

Door Corstiaan van Pelt • 4 apr 2018

Van 11 tot 15 april vindt het Go Short Film Festival in Nijmegen plaats. Vijf dagen lang kijken naar meer dan 300 films van talentvolle makers. Maar welke mag je nou écht niet missen?

Cinetree-founder Hanna Verboom helpt je graag een handje mee door een route voor je uit te stippelen die je op donderdag 12 april op het festival kan volgen.

Om te vieren dat het festival 10 jaar bestaat, is er een selectie gemaakt van de beste korte films uit de eerste 10 jaar Go Short. Gekozen door de programmeurs van toen tot nu. Je kan de films vinden onder het programma Best of Ten Years. Een ander programma is de Europese Competitie. Uit 2500 inzendingen zijn de 101 beste korte films van Europa geselecteerd. Kies een film uit de competitie en laat je verrassen door de grootse ideeën van nieuw en terugkerend talent. Bovendien kan je de shorts bekijken in het bijzijn van de makers. Wie gaan er naar huis met de felbegeerde Go Short Awards?

Helemaal in de tijdsgeest van duurzaamheid, organiseert het festival het Go Green blok, waarin je mee wordt genomen in de groene wereld van de korte film. Geïnspireerd door De Vitale Stad, Klimaatadaptatie en Energietransitie, drie belangrijke pijlers van Nijmegen Green Capital, ga je in drie hoofdstukken die gebaseerd zijn op de pijlers, mee in de duurzame wereld van de korte film en jonge talentvolle filmmakers uit heel Europa. Met films als Nature: All Rights Reserved, over de rol van natuursimulaties in onze maatschappij, en Future Thoughts, een film van de Nederlandse regisseur Loek Vugs, ontdek je films in relatie tot onze planeet en duurzaamheid.

Wat je nog meer kunt zien op Go Short, is een blok waarin je kennis maakt met het oeuvre van filmmakers en met prachtige, kleine verhalen uit landen zoals Ierland. Go Short richt dit jaar haar spotlights op de poëtische Eva Weber, de droogkomische Patrik Eklund en het veelzijdige filmland Ierland. Ook zie je tijdens het festival de resultaten van het 48 Hour Film Project. Verschillende teams gaan de uitdaging aan om in het weekend vóór Go Short in korte tijd een korte film te produceren. Bij _Off The Wal_ls word je meegenomen langs verschillende plekken in Nijmegen waar muren worden omgetoverd tot bioscoopschermen.

Bij het Go Short Film Festival zie je niet alleen de korte films die genomineerd zijn voor de Oscars, maar ook films van opkomend talent. Jonge filmmakers zitten tjokvol ambitie en de grootse ideeën en Go Short geeft dit talent de kans om zich te laten zien op een internationaal filmfestival. Het Homegrown blok laat het talent uit de regio schitteren op het grote doek. Het blok Go Ahead laat je kennis maken met veelbelovende makers van Nederlandse filmscholen.

Onze Hanna maakte een shortcut die je kan volgen op de donderdag. Voor €22,50 koop je de tickets voor de tour, die je langs de volgende programma's brengt:

**PATRIK’S ESCAPE FROM REALITY **
13.45 – LUX 1
Een hilarisch programma in de typische stijl van Patrik Eklund: grappig en een beetje vreemd.

**BEST OF 10 YEARS **
16.30 – LUX 3
De selectie van de beste korte films uit de eerste 10 jaar Go Short. Programmeurs kozen de films die hen altijd zijn bijgebleven.

**GO GREEN **
18.15 – LUX 4
Een filmblok met ‘groene’ shorts die op vragen ingaan als: hoe om te gaan met verandering, onze omgeving en het milieu?

Kijk op www.goshort.nl voor info en tickets. Met een shortcut ticket ga je naar de drie filmblokken voor slechts €22,50.

Patrik Ekland - Seeds of Fall