Tien tips voor een perfecte Cinetree filmavond

Door Corstiaan van Pelt • 19 apr 2018

Een film kijken is eigenlijk het leukst met elkaar. Organiseer daarom je eigen filmclub avond met deze 10 tips & tricks.

1. Keuzes, keuzes, keuzes!

Waar het vooral om draait is natuurlijk de film! Laat alles wat verder georganiseerd moet worden geïnspireerd zijn op jouw filmkeuze. Wordt het een zomerse zwoele film? Zorg dan voor lekkere cocktails. Ga je een Franse film kijken? Dan kunnen Bretonse streepjes, stokbroden en kaasjes niet ontbreken. Geen idee welke film je wil kijken? Onze curators hebben al een voorselectie voor je gemaakt. Minder films, meer keuze. Kan je meer tijd besteden aan het kijken van film, in plaats van eindeloos te scrollen op zoek naar dat goede verhaal.

2. "Je wordt niet thuisgebracht…’’

Een goed feestje krijg je alleen met de juiste mensen. Laat ze alvast in de stemming komen door een persoonlijke uitnodiging naar ze te sturen. Zo voelen ze zich gewaardeerd en zullen ze zeker langskomen.

3. Ga volledig in stijl!

Film kijken met vrienden is altijd leuk. Maak het nog leuker en kom verkleed als een filmster of kleed je zoals de personages uit de film die jullie gaan kijken.

4. #Inspiration

Er zijn altijd wel vrienden die het drama vinden om een verkleedkostuum te bedenken. Voeg daarom wat plaatjes ter inspiratie aan de uitnodiging toe. Zo weet je zeker dat iedereen verkleed komt.

5. Zoet of Zout? Fris of sterk?

Popcorn mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de film. En lekkere drankjes maken het feest allemaal net even wat bijzonderder! Wist je dat de biertjes van Cinema Brewers allemaal zijn geïnspireerd op film? Onze favoriet is de Dry-hopped American Lager, geïnspireerd op de klassieker The Big Lebowski van de Coen Brothers. Hoe leuk is dat?

6. Big, Bigger, Biggest!

Ja, dit is wel echt een belangrijke. Hoe groter het scherm, hoe meer vrienden je namelijk kunt uitnodigen. Met een beamer simuleer je dat echte bioscoopgevoel en weet je zeker dat iedereen de film kan zien, zelfs de mensen die achterin de kamer zitten.

7. La Grande Bouffe

Met een lege maag film gaan kijken, dat werkt natuurlijk niet. Ooit de Frans-Italiaanse film La Grande Bouffe gezien? In deze film sluit een groep vrienden zich op in een villa om zichzelf helemaal te pletter te eten. Een betere inspiratie voor de hapjes en de drankjes bestaat er niet. Andere tip: Vraag of iedereen wat lekkers meeneemt.

8. And the best dressed award goes to….

Wat is nou een filmavond zonder een award? Koop een plastic Oscar en reik deze uit aan degene met het mooiste kostuum!

9. Mobiel op stil

Je wil natuurlijk niet gestoord worden tijdens het kijken van je favoriete film. Spreek daarom af om van tevoren alle telefoons in te leveren. Je vrienden zitten toch al in dezelfde kamer.

10. En dan?

Lekker achterover zitten natuurlijk. Je hebt alles gedaan wat je kon doen, nu is het tijd om het feestje zijn gang te laten gaan. Want stiekem gebeuren de leukste dingen juist als je ze niet gepland hebt!