Vijf tips voor een fantastische filmavond

Door Mila Diecken • 14 okt 2020

Een film kijken is heerlijk. In de bioscoop of thuis, altijd een feestje. Hoe haal je alles uit je filmavond thuis? Met deze vijf tips & tricks maak jij van je woonkamer een bioscoop en van een filmavond een uitje!

1. Keuzes, keuzes, keuzes

  • De avond valt of staat bij de film. Laat de film leidend zijn voor de rest van de avond. Italiaanse film? Pasta, tiramisu en limoncello! Franse cinema? Bretonse streepjes, stokbroden en kaasjes niet ontbreken. Nederlandse topper? Bitterballen, bier en klompen. En heb je moeite met kiezen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij programmeren alleen de crème de la crème met films en documentaires die je gezien moet hebben. Geen overdaad, zo is kiezen makkelijk!

2. Ga volledig in stijl!

  • Een film kijken samen is altijd leuker. Maak de avond echt te gek door je te verkleden als een van de personages uit de film. Dus spreek af met je vriendin, huisgenoot, broer of buurman… Alle remmen los en kom als je favoriete karakter.

3. Snacks!

  • Popcorn mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de film… En M&M’s. Liggen de pepernoten al in de winkel? Waarom ook niet. En zei iemand ijs? Lekker! Zo wordt het een echt avondje uit, maar dan thuis.

4. Silte in de... woonkamer!

  • Bliep, bliep, bliep. Je telefoon is een verleidelijke afleider. En zo kom je nooit écht in de film. Dus: telefoon uit en wegleggen. Een pijnlijke acquisitie maar je kunt dit!

5. Gordijnen dicht en gaan!

  • In de bios is het ook altijd lekker donker. Zo word je niet afgeleid, alle ogen op het scherm en bij een spannende film… is het extra spannend!