Femke Halsema

Burgemeester

Er zijn maar weinig mensen in Nederland die niet weten wie Femke Halsema is. Toch weet lang niet iedereen dat Femke - naast parlementariër en doorgewinterd bestuurder - ook auteur en programmamaker is. Precies om die reden vinden wij dat Femke perfect in ons curator-lijstje past.

Femke is dol op films en documentaires. Dat is ook niet verwonderlijk met een tv-en documentairemaker als vriend. “Een goede film slecht alles clichés”, zegt Femke, en daar zijn wij het helemaal mee eens. Volgens Femke kunnen films ons iets leren en verandert het ons perspectief op de werkelijkheid. “Een goede film, eentje die om artistieke redenen en uit liefde is geproduceerd, maakt dat wij anders naar de wereld en onze onderlinge verhoudingen gaan kijken.”

Dankzij dit idealistische en creatieve vermogen wist Femke Halsema het niet alleen tot parlementariër of filmcurator te schoppen, maar mag zij zich sinds 12 juli 2018 de eerste, vrouwelijke burgemeester van Amsterdam noemen. En daar zijn wij bij Cinetree natuurlijk apetrots op.

Femke Halsema's filmcollectie

Moonrise Kingdom