Lize Korpershoek

Podcast- en documentairemaker & illustrator

Ontzettend blij zijn we met curator en alleskunner Lize Korpershoek! Naast haar aanstekelijke Instagram-posts over haar fantastische katten Dirk en Dennie, maakt voormalig model Lize o.a. webseries, tv-programma’s, columns, podcasts en prentenboeken.

Als uitgangspunt van haar werk gebruikt Lize regelmatig zichzelf, de dingen waar ze tegenaan loopt en de mensen om haar heen. Zo neemt ze in haar korte documentaire Mijn seks is stuk je als kijker mee op een persoonlijke zoektocht naar haar eigen libido en relatie tot seks.

In haar podcast Ok, wow! bespreekt Lize series en films die we vroeger keken, maar maakt nostalgie plaats voor een kritische blik van nu. En dat doet zij natuurlijk in haar geheel eigen levendige stijl, waardoor je compleet wordt meegesleept.

Voor Cinetree selecteert Lize de film Gagarine, een prachtige film die een ode vormt aan de Franse banlieue - zonder zich vast te klampen aan de doorsnee clichés. In The Diary of a Teenage Girl volgen we de worsteling van tiener Minnie, in een zoektocht naar haar eigen seksualiteit en identiteit.

Foto: Will Falize

Lize Korpershoek's filmcollectie

On the Basis of Sex

Gagarine

The Diary of a Teenage Girl