The Diary of a Teenage Girl

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De vijftienjarige Minnie worstelt met het leven, haar identiteit en de liefde. Als ze op een avond alleen wordt gelaten met de vriend van haar moeder, stort ze zich in een heftige affaire. Is het lust of is het liefde? The Diary of a Teenage Girl laat je zien hoe het voelt om voor het eerst verliefd te zijn en hoe je op jezelf zou moeten vertrouwen. Dit is de film die je eigenlijk had moeten zien toen je vijftien was. Het is nooit te laat.

Podcastmaker & illustrator Lize Korpershoek deelt 'The Diary of a Teenage Girl'

Must-see, omdat:

  • 1. We natuurlijk van films én boeken houden! Deze must-see werd gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Phoebe Gloeckner.

  • 2. Deze film een parel van een coming of age-film is, geregisseerd door debutant Marielle Heller.

  • 3. The Diary of a Teenage Girl zich afspeelt in het hippe San Francisco van 1976, en wie wilt nou niet 1,5 uur tussen de retro-prints en hippie sferen verdwijnen?

Lief dagboek

Waar was jij mee bezig toen je vijftien was? Ging jij elke avond braaf naar bed of lag je stiekem te wachten totdat je ouders sliepen en jij dus weg kon sneaken? Of vond je dat soort kinderen maar raar?

Wegsneaken is voor de puberende Minnie in ieder geval niet nodig, van haar vrijgevochten moeder mag ze vrijwel alles. En raar, dat vindt Minnie bijna iedereen. Zichzelf ook, vertelt ze aan haar grote steun en toeverlaat; haar audiodagboek.

Worstelend met het leven, haar identiteit en de liefde, moddert Minnie maar wat aan. Dagenlang staat ze voor de spiegel met de handen in het haar (of op haar volgens zichzelf veel te kleine boezem): “wie ben ik?”, “wat wil ik?” Tot ze op een avond alleen gelaten wordt met de stoere vriend van haar moeder en iets voelt dat ze nog nooit eerder voelde. Vanaf dat moment kan Minnie de wereld aan. Of toch niet...

De Amerikaanse filmmaker Marielle Heller maakte van haar regiedebuut een frisse, speelse en oprechte film over een seksuele ontluiking in het flower-power tijdperk van San Francisco. Via ontzettend veel lol, seks en de nodige portie verkeerde afslagen geeft Heller je een belangrijke boodschap mee. Eigenwaarde wordt je niet gegeven, dat komt uit jezelf. En de fouten? Die vormen je tot het mens dat je bent.

The Diary of a Teenage Girl laat je zien hoe het voelt om een onzekere tiener te zijn, hoe het voelt om voor het eerst verliefd te zijn en hoe je op jezelf zou moeten vertrouwen. Dit is de film die je eigenlijk had moeten zien toen je vijftien was. Het is nooit te laat.

“What's the point of living if nobody loves you. Nobody sees you. Nobody touches you.”

Minnie (The Diary of a Teenage Girl)

Deze films werden ook geselecteerd door Lize Korpershoek

On the Basis of Sex

Gagarine

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.