A Perfectly Normal Family

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Wanneer een vader aan zijn twee dochters vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, zijn de reacties wisselend. Van boosheid tot begrip. Van schaamte tot verdriet. Voetbalfan Thomas verandert in dansende Agnete met jurken, make-up en manicures. Zowel vader als dochter worstelen om vast te houden aan wat ze hadden, terwijl ze moeten accepteren dat alles ander is.

Cinetree deelt 'A Perfect Normal Family'

Must-see, omdat:

  • 1. Deze speelfilm gaat over een super actueel onderwerp. Transgender zijn, daarvoor uit durven komen, de invloed hiervan op een gezinssituatie… Het resultaat is een prachtig hedendaags portret.

  • 2. In de film is ook een kleine rol weggelegd voor onze eigen Hadewych Minis. Wij zijn toch altijd een beetje trots om een landgenoot te zien spelen in een buitenlands pareltje.

  • 3. De film je meeneemt naar de jaren 90. Dankzij de kleding, de muziek en het hele stijltje, waan je je even terug in de tijd.

Film in feiten

  • 1. Bebuterend speelfilmregisseur Malou Reymann groeide zelf op met een vader die transvrouw werd. Dit maakt dat ze feilloos weet weer te geven hoe kinderen met zo’n complexe verandering omgaan.

  • 2. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van de 10-jarige Emma. Ze dreigt, ondanks alle goede bedoelingen en onvermijdelijke portie familietherapie, verloren te raken in de situatie.

  • 3. A Perfectly Normal Family heeft dit jaar de Big Screen Award op het International Film Festival Rotterdam gewonnen. En terecht!

“She will always be our father.”

Caroline (A Perfect Normal Family)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.