Bergman Island

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Met in de hoofdrollen Tim Roth, Vicky Krieps en Mia Wasikowska, vertelt Bergman Island het verhaal van twee filmmakers die zich voor de zomer terugtrekken op het Zweedse eiland Fårö om scenario's te schrijven voor hun aankomende films. Langzaam maar zeker begint de lijn tussen fictie en realiteit te vervagen. De film verweeft uiteindelijk naadloos twee verhaallijnen die samenkomen tegen de achtergrond van het iconische eiland.

Must-see, omdat:

  • 1. De film een liefdesbrief is aan Ingmar Bergman en zijn oeuvre.

  • 2. Bergman Island de connectie onderzoekt tussen de kunst die iemand maakt en het leven en de keuzes van de kunstenaar zelf.

  • 3. Mia Hansen-Løve van de film geen diepe zelfbewuste filosofische puzzel heeft gemaakt, maar juist ruimte voor reflectie heeft gecreëerd door middel van eerlijk, fris naturalisme.

Film in feiten

  • 1. Het huisje waarin de twee hoofdpersonages verblijven, is ook het huisje waarin het fenomenale Scenes From A Marriage van Ingmar Bergman is opgenomen.

  • 2. De originele gecaste acteur Owen Wilson besloot een paar weken voordat het draaien begon om toch niet mee te doen. In de zomer van 2018 is daarom de helft van de film opgenomen zonder acteur in de mannelijke hoofdrol. De tweede helft, met Tim Roth als vervanger, werd een jaar later opgenomen.

  • 3. Dit is het Engelstalige debuut van regisseur Mia Hansen-Løve.

“So you know this island. It’s kinda special right?”

Tony (Bergman Island)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.