Calm with Horses

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Hoe ver ga je voor loyaliteit? In dit Ierse drama worstelt oud-boxer Douglas met zijn geweten wanneer hij als ‘beul’ van een drugsbende zijn eerste moord moet plegen. Kan je er zijn voor je autistische zoontje als je leven wordt overschaduwd door geweld? Het regiedebuut van Nick Rowland is een schrijnend portret van een leven zonder uitwegen.

Cinetree deelt 'Calm with Horses'

Must-see, omdat:

  • 1. Calm with Horses opvalt in zijn genre. Hoewel wreed geweld en drugs overheersen kom je tijdens de rustmomenten in de film toch heel dichtbij Douglas - je voelt zijn wanhoop en wordt meegesleurd in het innerlijke conflict waar hij als vader en bendelid mee worstelt.

  • 2. Het adembenemende Ierse landschap prachtig is vastgelegd. De fijne kleuren, melancholische stillevens en donkere muziek zetten de sfeer heel sterk neer: onheilspellend en wrang.

  • 3. De film op bijzondere wijze laat zien hoe loyaliteit fataal kan worden. Douglas probeert het juiste te doen, maar wordt daarbij geconfronteerd met zijn verantwoordelijkheden. Een tragisch verhaal over een machteloze vader.

Film in feiten

  • 1. Terwijl het grootste deel van de cast daadwerkelijk uit Ierland komt, moest de Britse Cosmo Jarvis voor de rol van Douglas een Iers accent aanleren. Ook moest hij zo veel mogelijk eten en veel gewichtheffen, om écht in zijn rol van Douglas te kunnen kruipen.

  • 2. Calm with Horses is de verfilming van het gelijknamige korte verhaal uit het boek ‘Young Skins’ van schrijver Colin Barrett waarvoor hij de ‘The Guardian’s prestigious First Book Award’ won.

  • 3. Regisseur Nick Rowland had tot Calm with Horses vooral korte films van 30 minuten gemaakt. Voor deze eerste volledige feature film moest hij nog werken met een klein budget, maar daar zie je niks van - de première werd ook op het filmfestival van Toronto goed ontvangen!

“Don't go thinking all violence is the work of hateful men. Sometimes it's just the way a fellow makes sense of his world”
Douglas (Calm with Horses)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.