Charter

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De Zweedse Alice is verwikkeld in een pijnlijke echtscheiding en haar ex-man houdt hun kinderen bewust bij haar weg. Uit pure wanhoop besluit Alice haar kinderen te ‘ontvoeren’ naar de Canarische Eilanden. Die hereniging is natuurlijk van korte duur, want al snel zitten haar ex en de autoriteiten haar op de hielen.

Cinetree deelt 'Charter'

Must-see, omdat:

  • 1. Charter voor velen (helaas) erg herkenbaar zal zijn.

  • 2. Ane Dahl Torp, een van de meest vooraanstaande actrices in Noorwegen, in het Zweeds minstens zo goed blijkt te spelen. Ze weet Alice enorm krachtig neer te zetten.

  • 3. De film je meeneemt naar twee totaal verschillende omgevingen; eerst naar het koele, grauwe Zweden en later naar de zonnige Canarische Eilanden. Waar zou jij nu het liefst zijn?

Film in feiten

  • 1. De Zweedse regisseuse Amanda Kernell brak door met Sami Blood (2018), een coming-of-age film over een meisje uit de Sami-gemeenschap. Met deze debuutfilm sleepte ze meteen talloze prijzen in de wacht.

  • 2. Ook voor Charter putte Kernell uit haar persoonlijke ervaringen. Ze groeide zelf ook op met gescheiden ouders en wilde daarom de complexiteit van het ouderschap na een scheiding onderzoeken. Want hoe ver mag een ouder gaan om zijn/haar kinderen bij zich te houden?

  • 3. Voor zowel Troy Lundkvist en Tintin Poggats Sarri, die de rollen van Elina en Vincent vertolken, is Charter het acteerdebuut.

“You know I'm always here for you, no matter what happens.”

Alice (Charter)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.