Coureur

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Het leven van Felix draait om wielrennen. Als jong talent wil hij niets liever dan in zijn vaders voetsporen treden, maar hij blijkt in een bizarre omgeving te zijn terechtgekomen; eentje waar geweld en drugs de boventoon voeren. Dit aangrijpende sportdrama toont de donkere kant van ambities en prestatiedruk in de gepassioneerde wereld van de wielersport.

Schrijver en presentator Cesar Majorana deelt 'Coureur'

Must-see, omdat:

  • 1. Regisseur Kenneth Mercken je meeslingert door de hoogte- en dieptepunten van de zoektocht naar iemands ware identiteit.

  • 2. Coureur vol zit met prachtige sportbeelden in de Italiaanse zon, waarbij je (ook als je niet van wielrennen houdt!) de liefde voor de sport voelt.

  • 3. Deze film laat zien dat niet iedereen een wereldtalent kan zijn, en hoe moeilijk die waarheid te accepteren valt als je op zoek bent naar erkenning en onvoorwaardelijke liefde.

Film in feiten

  • 1. Coureur is een semi-autobiografische film van de Belgische regisseur Kenneth Mercken - die tevens nationaal kampioen amateurwielrenner werd in 2000. Tijdens zijn weg naar de top ontdekte hij dat zijn lichaam niet goed reageerde op prestatieverhogende middelen.

  • 2. Hoofdrolspeler Niels Willaerts schittert in deze film als het jonge talent Felix, en dat doet hij geheel zonder acteerervaring.

  • 3. Coureur is gefilmd in de autonome Italiaanse regio Friuli-Venezia Giulia.

“Pa, waarom ben jij eigenlijk nooit prof geworden?”

Felix (Coureur)

Deze film werd ook geselecteerd door Cesar Majorana

The Neon Demon

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.