GETT: The divorce trial of Viviane Amsalem

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In Israel kunnen huwelijken alleen gesloten of ontbonden worden door een Rabbi, met goedkeuring van de man. Wanneer Viviane Amsalem een scheiding aanvraagt na twintig jaar liefdeloos huwelijk komt zij voor een veel grotere uitdaging te staan dan ze dacht. Genomineerd voor een Golden Globe en een Oscar.

Cinetree-founder Hanna Verboom deelt 'GETT The Divorce Trial of Viviane Amsalem'

Waarom is dit een must-see?

  • 1. Schrijver/regisseur/actrice Ronit Elkabetz is als Viviane een moderne Jeanne d’Arc.

  • 2. Een scherpe blik op een schokkend archaïsche wetgeving, en de persoonlijk implicaties daarvan.

  • 3. Een film die er niet alleen in slaagde politieke lading goed over te brengen, maar er ook impact mee uit te oefenen. Een verhaal dat gedeeld moet worden.

Film in feiten

  • Ronit Elkabetz en haar broer Shlomi Elkabetz schreven vanaf hun kindertijd al scripts. Voor deze, en enkele films ervoor werkten zij samen aan script en regie, en nam Roni ook de hoofdrol voor haar rekening.

  • Deze film is het slotstuk van een trilogie over Israëlisch huwelijk (rondom het personage van Viviane Ansalem): To Take A Wife (2004), 7 Days (2008), Gett: The Divorce Trial of Viviane Amsalem (2014).

  • De film wakkerde in Israël het debat aan over de traditionele Joodse wetgeving waarin mannen alle zeg hebben over huwelijksregelingen. Zo werd de film bijvoorbeeld vertoond op een jaarlijks conventie voor joodse wetgeving, waar veel Rabbi’s waren die überhaupt nog nooit een film hadden gezien.

“There's a God and there's justice and He'll judge you as you judge me.”

Viviane Amsalem (GETT: The divorce trial of Viviane Amsalem)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.