Girls, Girls, Girls

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Rönkkö, Mimmi en Emma zijn drie Finse jonge vrouwen die allemaal bezig zijn met zichzelf vinden in hun seksualiteit, relaties en dromen. We kunnen ons als geen ander herinneren hoe moeilijk het was als jongvolwassene om antwoorden te vinden op de vele vragen in ons hoofd. Girls, Girls, Girls brengt deze soms ongemakkelijke, maar ook fijne periode in beeld. Een intieme, verfrissende coming-of-age film anno 2022, waarin bewezen wordt dat ook de realiteit heerlijk romantisch kan zijn.

Cinetree deelt 'Girls, Girls, Girls'

Realisme is ook romantisch

door Nikki Nilwik

Een eerlijke representatie van het leven van jongvolwassenen is vaak ver te zoeken in romantische films. Een film die bovenop de moeilijkheden van het verliefd worden, het aangaan van relaties en leren omgaan met je eigen persoonlijke problemen, óók nog eens ingaat op de moeilijke kant van seks én focust op vrouwelijk genot tijdens seks, is al helemaal een unicum in dit genre. Het Finse Girls Girls Girls is precies hierom een unieke, verfrissende film binnen het genre van de romantische films. Buiten dat de film je het heerlijke feelgood gevoel geeft dat je verwacht van dit type film, is de film namelijk ook eerlijk, kritisch en belangrijk. Vooral voor vrouwen, die keer op keer worden geconfronteerd met oneerlijke beelden van het vrouwelijk lichaam, oneerlijke verwachtingen van het vrouwelijk genot en oneerlijke druk van de patriarchale samenleving, is deze nieuwe romantische film een welkome verrassing. Dit betekent echter niet dat de film - ondanks diens titel - alleen bedoeld is voor (jonge) vrouwen. Girls Girls Girls maakt thema’s zoals (a)seksualiteit, prestatiedruk en moeilijke familiebanden bespreekbaar en herkenbaar voor iedereen.

Centraal in Girls Girls Girls staan de drie jonge vrouwen, Rönkkö, Mimmi en Emma. Rönkkö worstelt met haar seksualiteit en is (misschien nets iets te?) hard opzoek naar dat verliefde gevoel waar ze naar denkt te verlangen, terwijl Mimmi juist enorm hard wil wegrennen van dit gevoel. Emma, die zich haar hele leven alleen maar heeft gestort op kunstschaatsen, begint mede door Mimmi in te zien dat er meer is dan de ijsbaan en begint nu pas écht te leven. Wat de drie vrouwen bindt, is hun leeftijd en de zoektocht naar volwassenheid. De vragen, onzekerheden, emotionele uitbarstingen en vooral de vele tienergevoelens zijn dingen die zij allemaal gemeen hebben en waardoor ze troost en liefde bij elkaar kunnen vinden.

In tegenstelling tot veel andere romantische coming-of-age films weet regisseur Alli Haapasalo met deze thema’s een realistisch beeld neer te zetten van het leven van een jonge vrouw anno 2022 (in welvarend Europa). Velen zullen zich herkennen in het leven van Rönkkö, Mimmi en Emma. Niet alleen in de moeilijke gebeurtenissen, maar ook in de grappige, liefdevolle en mooie momenten. Een film die geheel terecht de winnaar was van de publieksprijs op Sundance, een nominatie kreeg op de Berlinale én de ‘Golden Tomato Award’ won bij de Golden Tomato Awards van Rotten Tomatoes.

Must-see, omdat:

  • 1. Deze heerlijke wegkijker van regisseur Alli Haapasalo je weer even laat denken aan je eerste grote liefde en alle fijne gevoelens die hierbij kwamen kijken.

  • 2. De film niet alleen realistisch en romantisch is, maar ook nog sterk geacteerd door de jonge acteurs!

  • 3. Girls Girls Girls de publieksprijs won op Sundance, een nominatie kreeg op de Berlinale én de ‘Golden Tomato Award’ won bij de Golden Tomato Awards van Rotten Tomatoes.

“I’m scared I will never feel what others feel.”

Rönkkö (Girls Girls Girls)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.