Happy Together

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Het prijswinnende, meeslepende Happy Together van gerenommeerd regisseur Wong Kar-Wai vertelt het turbulente verhaal van een koppel dat niet met én niet zonder elkaar kan. Yiu-Fai en Po-Wing gaan naar Argentinië om hun onmogelijke relatie te redden en opnieuw te beginnen. Hun wegen splitsen desondanks. En waar het leven van Yiu-Fai een nieuwe wending krijgt, valt het leven van Po-Wing voortdurend uiteen.

Journalist & oprichter Havermelkelite Jonas Kooyman deelt 'Happy Together'

Must-see, omdat:

  • 1. Wong Kar-Wai alle typecasting-wetten doorbreekt door juist deze twee casanova’s in een homoseksuele relatie te tonen.

  • 2. Het weloverwogen gebruik van voice-overs en het fantastische camerawerk van Christopher Doyle (met prachtige slow-motion beelden) elkaar complementeren, en de melancholische kant van de beëindigde relatie benadrukken.

  • 3. Filmmaker en beeldkunstenaar Wong Kar-Wai een prachtig, zwaarmoedig, maar klein verhaal vertelt over twee geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen leven.

Film in feiten

  • 1. Tony Chiu-Wai Leung stemde ermee in de film te maken op basis van een nepscript. Hij hoorde pas nadat hij in Argentinië was aangekomen over zijn daadwerkelijke rol.

  • 2. De verhaallijn van Chen Chang werd volledig geïmproviseerd toen regisseur Wong Kar-Wai het restaurant ‘China Central’ per toeval ontdekte.

  • 3. Dat Happy Together niet in Hong Kong maar in Argentinië werd opgenomen, komt voort uit Wong Kar-wai’s voorliefde voor de Latijns-Amerikaanse literatuur van Manuel Puig en aanverwanten.

“Turns out that lonely people are all the same.”

Lai Yiu-fai (Happy Together)

Deze film werd ook geselecteerd door Jonas Kooyman

Las Bestias

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.