Hector and the Search for Happiness

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Wat maakt een mens nou echt gelukkig? Met die vraag begint psychiater Hector (Simon Pegg) uit Hector and the Search for Happiness aan zijn avontuurlijke reis. Die zoektocht levert een heerlijke feel-good film op, met een betekenisvolle boodschap én een cast waar je u tegen zegt (o.a. Simon Pegg, Rosamund Pike en Barry Atsma)!

Inspirator Reinier Sijpkens over 'Hector and the Search for Happiness'

Wees tevree met kleine dingen (en je zult gelukkig zijn)

Door Laura Messina

De laatste jaren voelen we massaal steeds meer de drang om ‘gelukkig’ te zijn. Waar onze grootouders zich vooral bezighielden met zorgen dat er brood op de plank kwam, heeft onze generatie nogal hoge verwachtingen van het leven. We willen succesvol zijn, een fijne relatie en een bruisend sociaal leven hebben, op de hoogte zijn van al het nieuws én ook nog tijd overhouden voor persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Misschien een tikkeltje ambitieus, en stiekem best een logische verklaring voor de grote hoeveelheden burn-outs en enorme vraag naar meditatie- en mindfulness cursussen. Want hoewel we gemiddeld langer leven dan onze grootouders, hebben we helaas nog altijd evenveel uren in één dag; we kunnen dus simpelweg niet alles tegelijk doen. En ook als we het wel zouden kunnen, is het de vraag of dat ons gelukkig zou maken. Want waar zit geluk uiteindelijk in? In alle aspecten van je leven perfect kunnen balanceren, of misschien juist in het stilstaan bij de kleine dingen? Een lastige vraag, waar Hector in zijn zoektocht naar geluk veel verschillende antwoorden op vindt!

Hector leidt namelijk een keurig leventje waar menig mens jaloers op zal zijn. Hij heeft een succesvolle en goed betaalde baan, een mooi huis en een lieve vrouw die álles voor hem doet (van het klaarzetten van zijn ontbijt tot aan het knopen van zijn stropdas toe). Toch merkt hij tijdens zijn werk als psychiater dat hij zijn patiënten maar tot een bepaalde hoogte kan helpen: hij luistert naar ze, schrijft medicijnen voor, maar uiteindelijk zullen de meeste patiënten nooit volledig genezen. Door dat besef begint Hector zich af te vragen of hij eigenlijk wel voldoening haalt uit zijn werk. Is hij überhaupt wel gelukkig met zijn leven zoals het is? En hoewel het tot dit punt waarschijnlijk voor iedereen herkenbaar klinkt, zullen de meesten er op een andere manier mee om zijn gegaan dan Hector. Hij neemt namelijk het drastische besluit om de wereld rond te gaan reizen en mensen te vragen wat ‘geluk’ voor hen betekent. Met Simon Pegg in de hoofdrol kun je al wel raden dat dit besluit een hoop bizarre situaties oplevert! Hector and the Search for Happiness is een heerlijk komische, vermakelijke film mét een mooie boodschap.

Must-see, omdat:

  • 1. Je Simon Pegg nooit eerder in zo’n rol zag! Hoewel zijn humor natuurlijk in elke rol doorschijnt, is hij als Hector heel subtiel en geloofwaardig.

  • 2. De identiteitscrisis die Hector doormaakt, heel herkenbaar is. Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd wat geluk nou eigenlijk is, en op die vraag geeft Hector and the Search for Happiness heel wat mogelijke antwoorden.

  • 3. Je een heerlijk diverse cast te zien krijgt. Grote namen als Stellan Skarsgård, Toni Collette, Christopher Plummer, Rosamund Pike (Gone Girl) en ‘onze eigen’ Barry Atsma maken deze film een feestje om naar te kijken.

“You're a very very strange person, Hector. The kind of person I normally avoid like the plague. I'm glad I didn't.”

Edward (Hector and the Search for Happiness)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.