House of Hummingbird

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

1994, Seoul. De jonge Eun-hee heeft het thuis niet makkelijk, met een gewelddadige vader en een moeder die nauwelijks naar haar omkijkt. Wanneer de gigantische Seongsu-brug instort (een ramp waarbij 32 mensen om het leven kwamen), besluit Eun-hee dat dit het keerpunt in haar leven moet zijn. Prachtig, kwetsbaar coming-of-age debuut dat met prijzen werd overladen.

Cinetree deelt 'House of Hummingbird'

Must-see, omdat:

  • 1. De film geselecteerd werd voor meerdere festivals en talloze prijzen won (waaronder de Generation Grand Prix op het Filmfestival van Berlijn en Beste Internationale Film, Beste Actrice en Beste Camera op het Tribeca International Film Festival).

  • 2. House of Hummingbird maar weer eens laat zien hoe vaak steun en begrip vanuit onverwachte hoek komt.

  • 3. De film je weer even compleet mee terugneemt naar een andere tijd (want of je het wil geloven of niet, 1994 is toch al een kwart eeuw geleden).

Film in feiten

  • 1. House of Hummingbird is het regiedebuut van Bora Kim.

  • 2. Voor de film en het leven van Eun-hee liet Bora Kim zich meermaals inspireren door haar eigen jeugd; ook voor haar was het instorten van de Seongsu-brug een cruciaal keerpunt in haar leven.

  • 3. De ineenstorting van de Seongsu-brug in Zuid-Korea in 1994 was te wijten aan de slechte kwaliteit van staal en lastechnieken tijdens de constructie van de brug. De brug is in 1997 hersteld.

“Among all the people you know, how many really understand what's going on inside you?”

Young-Ji (House of Hummingbird)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.