J'ai tué ma mère

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Coming-of-age verhaal over de jonge Hubert (Xavier Dolan) die een plek in de wereld probeert te vinden maar tegelijkertijd worstelt met de haat voor zijn moeder.

Actrice Olivia Lonsdale deelt 'J'ai tué ma mère'

Alles is onmogelijk

Hubert Minel (Xavier Dolan) is de puber die je als ouder nooit hoopt te krijgen. Hysterisch, schreeuwerig, rebels en veel te vol van zichzelf. Hij walgt van zijn moeder. Haar ouderwetse truien, haar debiele interieur, de etensrestjes in de hoeken van haar mond, er is weinig waar hij zich niet aan ergert.

Ook moeder Chantal (gespeeld door Anne Dorval) verdient voor haar gedrag geen schoonheidsprijs. Net als Hubert is ze ontzettend wispelturig en koppig. De twee samen zijn onmogelijk, ruziën en schreeuwen wat af.

Wie wel een schoonheidsprijs verdient is filmmaker Xavier Dolan, die dit verhaal deels op zijn eigen leven baseerde. Zo nam hij voor dit debuut niet alleen de regie, maar ook de productie én de hoofdrol voor zijn rekening.

Must-see, omdat:

  • 1. Deze film geheel terecht zorgde voor een staande ovatie van maar liefst acht minuten op het Filmfestival van Cannes.

  • 2. Net als in elke Dolan-film de magie tussen hem en Anne Dorval onmiskenbaar is.

  • 3. De felle kleuren, bijzondere composities en wonderschone art direction de film een lust voor het oog maken.

“We should be able to kill ourselves in our heads. And then be reborn.”

Hubert (J'ai tué ma mère)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.