Notturno

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Notturno schetst het dagelijks leven van mensen uit het grensgebied tussen Syrië, Irak, Koerdistan en Libanon via verschillende statische, maar krachtige beelden. Van jammerende vrouwen die hun zonen zijn verloren, tot kinderen die hun trauma’s vangen in choquerende tekeningen, tot een stel dat samen een waterpijp rookt: elk beeld en elke scène is doorschemerd met het geweld dat dit gebied tekent. Toch laat Notturno ook het licht zien binnen de duisternis van oorlog.

Cinetree deelt 'Notturno'

Must-see, omdat:

  • 1. Gianfranco Rosi duidelijk een documentairemaker is met oog voor prachtige beelden, die je ongetwijfeld zullen raken.

  • 2. Deze film het dagelijks leven vangt in serene, bijna fictionele scènes die naast al het geweld juist ook het menselijke aspect tonen.

  • 3. Notturno in wereldpremière ging op het Filmfestival van Venetië en daar meteen twee prijzen won.

Film in feiten

  • 1. De titel Notturno is Italiaans voor nacht, al laat deze film ook de lichtpuntjes in de duisternis van de oorlog zien.

  • 2. Gianfranco Rosi verzamelde 90 uur aan ruw materiaal in de drie jaar dat hij zich onderdompelde in dit gebied, waaruit uiteindelijk de film is ontstaan.

  • 3. De film laat heel veel verschillende facetten van het grensgebied zien; van heftige en troosteloze scènes tot aan mooie, hoopvolle beelden.

“Let it rain! Is there anything more beautiful than rain.”

(Notturno)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.