Pupille

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Vlak na zijn geboorte wordt baby Théo door zijn biologische moeder afgestaan ter adoptie. Een mogelijke adoptiemoeder lijkt al snel gevonden; de 41-jarige Alice, die al tien jaar lang een vurige kinderwens heeft. Pupille is een aangrijpende, integere film over het moeizame proces van adoptie, waarin onzekerheid, (wan)hoop en geluk samenkomen.

Cinetree deelt 'Pupille'

Must-see, omdat:

  • 1. Pupille genomineerd werd voor bijna alle mogelijke Césars - waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste acteur.

  • 2. De film toont hoe de levens van verschillende mensen geraakt worden wanneer een kind ter adoptie wordt afgestaan.

  • 3. Het een ode is aan alle verzorgers die hun ziel en zaligheid leggen in de zoektocht naar geschikte pleegouders; de mensen voor wie het belang van het kind voorop staat.

Film in feiten

  • 1. In Frankrijk is het mogelijk om anoniem te bevallen in het ziekenhuis. Na de bevalling wordt de baby afgestaan door de moeder, en gaan de adoptiediensten aan het werk.

  • 2. De legendarische Franse actrice Miou-Miou (toevallig ook de moeder van regisseuse Jeanne Herry) heeft een kleine bijrol in Pupille.

  • 3. Het woord Pupille heeft (net als het Nederlandse ‘pupil’) meerdere betekenissen, maar één daarvan is orphelin(e) mineur(e) en tutelle; minderjarig weeskind dat onder curatele staat.

“Mommy can't look after you now. She asked us to take care of you. That's what we're here for. For you.”

Karine (Pupille)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.