Quo Vadis, Aida?

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Quo Vadis, Aida? is een doortastende film die zich afspeelt tijdens de genocide in Bosnië. Het verhaal gaat over Aida, een vertaler voor de VN uit het kleine stadje Srebrenica. Als het Servische leger de stad overneemt, zoekt haar familie onderdak in het VN-kamp. Quo Vadis, Aida? demonstreert het indrukwekkende en indringende gevecht tegen de dood tijdens de val van Srebrenica.

Actrice Joy Delima deelt 'Quo Vadis, Aida?'

Must-see, omdat:

  • 1. Jasmila Žbanić de dramatische gebeurtenissen tijdens de genocide in Srebrenica door de onschuldige ogen van een tolk toont.

  • 2. Dit oorlogsdrama de kijker op een merkwaardige maar koelbloedige manier onderdompelt in het tragische conflict tussen het Servische leger en het Bosnische volk.

  • 3. De film niet alleen een hoognodige blik op de verschrikkingen van een belegering biedt, maar ook op de belangrijke beslissingen van tolken op wanhopige momenten.

Film in feiten

  • 1. Quo Vadis, Aida? is de officiële inzending van Bosnië en Herzegovina voor de 93e Academy Awards in 2021.

  • 2. Jasna Djuricic, die de hoofdrol speelt, is de vrouw van Boris Isakovic, die generaal Mladic speelt. Ze werken vaak samen in film en theater, maar in deze film delen ze geen scènes.

  • 3. Met het krachtige Quo vadis, Aida? maakte de Bosnische regisseur Jasmila ­Zbanic de eerste internationale speelfilm over de ­genocide in Srebrenica.

“We are on the list!”

Aida Selmanagic (Quo Vadis, Aida?)

Deze film werd ook geselecteerd door Joy Delima

Bombshell

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.