Riceboy Sleeps

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In deze tedere en kwetsbare film volgen we de Koreaanse Dong-Hyun, die samen met zijn moeder So-Young vertrekt naar Canada. So-Young hoopt haar zoon een beter leven te geven dan zij heeft gehad, maar slecht nieuws en puberaal gedrag zorgen ervoor dat hun krachtige moeder-zoonband langzaam onder druk komt te staan…

Must-see omdat:

  • 1. De introductie van Riceboy Sleeps meteen een spervuur van emoties op je afstuurt, en daarmee de toon voor de rest van de film zet.

  • 2. Riceboy Sleeps voorbij gaat aan de stereotyperingen die je wellicht zou verwachten, en juist een verbazingwekkend rustig en pijnlijk verhaal voorschotelt.

  • 3. Het observerende camerawerk ontzettend mooi en passend is!

Film in feiten

  • 1. De film is gebaseerd op het leven van de regisseur Anthony Shim. Voor sommige scènes is er zelfs gefilmd op plekken uit zijn jeugd.

  • 2. De filmtitel ontstond doordat de regisseur tijdens het schrijven van het scenario luisterde naar het album ‘Riceboy Sleeps’ van Jon Thor Birgisson.

  • 3. We noemden eerder al het bijzondere, observerende camerawerk. De camerastijl is een bewuste keuze; volgens regisseur Anthony Shim is het het als het ware de blik van de overleden vader.

“Een man mag maar drie keer in zijn leven huilen: wanneer hij wordt geboren, wanneer zijn vader sterft en wanneer zijn moeder sterft.”

So-Young (Riceboy Sleeps)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.