The Big Sick

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Kumail Nanjiani is een stand-upcomedian uit Chicago die, net als zijn vrienden, probeert door te breken. Zijn Pakistaanse ouders hebben hele andere plannen voor hem, maar alles verandert pas écht goed wanneer hij Emily ontmoet. Het Oscar-genomineerde The Big Sick is alles wat je niet verwacht van een romantische komedie.

Cinetree-founder Hanna Verboom over 'The Big Sick'

Raar maar waar

The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw Emily V. Gordon. Na een one-night stand raken de twee tot over hun oren verliefd op elkaar. Er is alleen één (vrij substantieel) probleem: Kumail verzwijgt zijn relatie met Emily voor z’n ouders. Zijn traditionele Pakistaanse ouders die al niet zo te spreken zijn over het feit dat Kumail probeert door te breken als comedian - liever zagen ze hem een studie tot advocaat volgen. Dat hij dan ook nog met een Amerikaanse vrouw samen is… Dat houdt ‘ie liever nog even voor zich. Je begrijpt dat Emily omgekeerd ook niet bepaald blij is wanneer ze ontdekt dat Kumail haar bestaan al die tijd heeft verzwegen.

Tot overmaat van ramp blijkt Emily kort na de breuk tussen haar en Kumail ernstig ziek te zijn. Zo ziek, dat ze kunstmatig in coma wordt gehouden. En hoe afgrijselijk dat ook is, bewijst het ook dat uit de ellendigste situaties de mooiste dingen kunnen voortkomen.

Het is niet vaak dat we een romantische komedie programmeren, maar The Big Sick is allesbehalve een standaard romcom. Dankzij de perfecte balans tussen drama en humor, het ijzersterke acteerwerk en het verrassende verhaal (niet voor niets werd de film genomineerd voor een Oscar voor Beste Originele Scenario) is dit een romantische komedie die wij met liefde aan jullie presenteren. Laat je verrassen door The Big Sick!

Must-see, omdat:

  • 1. De film in première ging op het Sundance Film Festival en later voor een Oscar en Academy Award genomineerd werd.

  • 2. Dit een romantische komedie is zoals je nog nooit eerder zag!

  • 3. The Big Sick ondanks (of dankzij?) de luchtige toon heftige onderwerpen heel mooi weet aan te snijden.

“I didn't heckle you, just woo-hoo'd you. It's supportive.”

Emily (The Big Sick)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.