The Burnt Orange Heresy

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Leugens, leugens en nog eens leugens… In The Burnt Orange Heresy kruisen de kunst- en onderwereld elkaar wanneer kunstcriticus James het werk van een legendarische kunstenaar probeert te bemachtigen. Met in de hoofdrollen Claes Bang (The Square), Elizabeth Debicki (Tenet) en, jawel, Mick Jagger gooide de film hoge ogen op het Filmfestival van Venetië.

Cinetree deelt 'The Burnt Orange Heresy'

Must-see, omdat:

  • 1. De film in première ging op het Filmfestival van Venetië en daar bekroond werd met de Mimmo Rotella Award. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een filmmaker die een uitzonderlijke verbintenis laat zien met de kunsten.

  • 2. The Burnt Orange Heresy niet alleen over kunst gaat, maar zelf ook een klein kunstwerk is. De prachtige decors, aankleding en magische locatie aan het Comomeer maken de film alleen al een feestje om naar te kijken.

  • 3. Claes Bang, Elizabeth Debicki, Donald Sutherland en Mick Jagger in de hoofdrollen – need we say more?

Film in feiten

  • 1. De film speelt zich grotendeels af rond het Italiaanse Comomeer – om precies te zijn in de villa naast die van George Clooney.

  • 2. The Burnt Orange Heresy is gebaseerd op de gelijknamige roman van Charles Willeford uit 1971.

  • 3. Ook in ons eigen land blijken de kunst- en onderwereld meer met elkaar verweven dan je zou denken. Mocht je na The Burnt Orange Heresy de smaak te pakken hebben, raden we je aan de documentaires van kunstdetective Arthur Brand eens te kijken.

“I'd value a Debney, James. And I'd like you to procure one for me.”

Joseph (The Burnt Orange Heresy)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.