The Perks of Being a Wallflower

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Een nieuwkomer sluit zich aan bij twee buitenbeentjes. Samen ontdekken zij de wereld. Wonderschone coming of age-film met spel van o.a. Emma Watson (Harry Potter, The Circle) & Ezra Miller (We Need to Talk about Kevin).

Filmjournalist Robbert Blokland deelt 'The Perks Of Being A Wallflower'

We can be heroes

Robbert Blokland noemt in zijn aanprijzing John Hughes al ‘de ongekroonde koning van de coming-of-age film’. Ook voor The Perks of Being a Wallflower had Hughes de filmrechten al binnengehaald. Hij was bezig met het script en had zelfs de cast al geregeld (Shia LaBeouf, Kirsten Dunst en Patrick Fugit) - toen hij plotseling overleed. Na zijn overlijden pakte Stephen Chbosky, de schrijver van het gelijknamige boek, zelf de verfilming op.

In elk detail voel je de persoonlijk verbintenis met het verhaal, met de film, en met de castingkeuze. Chbosky (die het boek uit persoonlijke overwegingen schreef) ging bewust op zoek naar buitenbeentjes. Mensen die ook iets te bewijzen en te vinden hadden in een verhaal als dat van The Perks of Being a Wallflower – en het resultaat mag er wezen.

Een film als deze laat zien dat het moeite kan kosten om te vinden wie je bent, maar dat je gaandeweg soortgenoten zult treffen. Dat het helpt je eigen leven op muziek te zetten, en dat iedereen achter de schermen wel eens in de knoop zit. Maar als je dapper genoeg bent om af en toe jezelf op een podium te zetten (letterlijk al dan niet figuurlijk) het de moeite waard zal zijn. Dus zet je favoriete nummer op (of ook gewoon het fantastische 'Heroes' van de eveneens overleden David Bowie), voel de vrijheid om je heen en ga je toekomst tegemoet!

Film in feiten

  • Stephen Chbosky schreef het boek, screenplay én regisseerde de film.

  • Hoofdrolspelers Emma Watson, Logan Lerman, Ezra Miller en Mae Whitman zijn nooit naar Prom Night geweest, dit maakte de ervaring in de film ook voor hen authentiek.

  • Chbosky schreef het boek allereerst uit persoonlijke overwegingen, maar ontdekte dankzij de lezersrecensies op Amazon hoeveel mensen zich konden vinden in zijn verhaal.

“In this moment I swear, we are infinite.”

Charlie (The Perks Of Being A Wallflower)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.