Background image

HER Film Festival

Van 14 t/m 20 oktober geniet je gratis van de mooiste films over krachtige vrouwen tijdens HER Film Festival. Aangeboden door Cinetree en Simavi.

Op het programma

Ontdek de filmselectie

Persepolis

  • 2007
  • Animation, Biography, Drama
  • 96 minuten

De Oscargenomineerde animatiefilm Persepolis vertelt het waargebeurde verhaal van Marjane Satrapi, die opgroeide tijdens de Iraanse Revolutie van de jaren ‘70. Van jongs af aan krijgt ze de idealistische waarden van haar familie mee, die hoop geven maar ook gevaar brengen. Toch helpt haar dappere en rebelse aard haar door alle turbulente tijden heen.

The Ants & the Grasshopper

  • 2021
  • Documentary
  • 74 minuten

Feminisme is gender. Feminisme is gelijkheid. Feminisme is klimaat. Al deze factoren staan niet los van elkaar, maar komen samen in mensen als Anita Chitaya. The Ants & the Grasshopper volgt Anita’s reis van Malawi naar de Verenigde Staten. Met als missie: de Amerikanen informeren over klimaatverandering om haar eigen land te redden.

Woman at War

  • 2018
  • Adventure, Comedy, Drama
  • 101 minuten

Dat extreme klimaatverandering veroorzaakt wordt door de mens, is inmiddels voor de meesten van ons wel duidelijk. Onduidelijk is echter nog; hoe gaan we er met z’n allen wat aan doen? Het komische en krachtige Woman At War laat de visie hierop zien van koordirigent en klimaatactivist Halla.

Waarom moet je deze films zien?

Je hoort het van onze specialisten

Yootha Wong-Loi-Sing

Hanna Verboom

Touria Meliani


HER Film Festival 2021

Connecting Women Worldwide

Stay tuned!

Live Q&A’s met onze experts


Hanna Verboom
Emma Branderhorst

Meer informatie

HER Film Festival

Waarom HER Film Festival?

HER Film Festival is het eerste online filmfestival in Nederland dat de positie van de vrouw centraal stelt. HER staat voor Health, Empowerment en Rights, thema’s die relevanter zijn dan ooit: in de veranderende wereld van vandaag en huidige crises als Covid-19, discriminatie en klimaatverandering, zien we als negatief bijeffect dat de positie van vrouwen en meisjes nog verder onder druk komt te staan.

Connecting women worldwide

Verhalen verbinden. Een nieuw perspectief is inspirerend en belangrijk. Daarom geven wij graag het podium aan vrouwen met een bijzonder verhaal. Met HER Film Festival brengen we Nederlanders in contact met vrouwen wereldwijd en vragen we aandacht voor het feit dat gelijkwaardigheid niet overal vanzelfsprekend is.

Wat kun jij doen?

Simavi investeert in de basis voor vrouwen en meisjes in Afrika en Azië. Elke dag werken wij - samen met onze lokale partners - aan voorzieningen, wetten en een sociaal klimaat die het mogelijk maken dat vrouwen hun rechten kunnen opeisen. Wij kunnen ons werk alleen doen dankzij de steun van mensen zoals jij. HER Film Festival is voor ons een belangrijke manier om met jou in contact te komen. Bekijk direct hoe jij kunt bijdragen.

Onze missie: gezondheid en gelijkheid

Naar school kunnen tijdens je menstruatie. Kiezen voor anticonceptie. Toegang hebben tot schoon drinkwater en sanitair. Zelf beslissen met wie je trouwt. Misschien vanzelfsprekend voor jou, maar lang niet voor iedereen. Wereldwijd worden vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld door sociale en culturele opvattingen, discriminatie, dwang en geweld. Door ongelijkheid worden de mogelijkheden voor vrouwen om gezond te leven beperkt. Gezondheid en gelijkheid gaan hand in hand met elkaar.