Background image

HER Film Festival

De verhalen van vrouwen centraal

HER Film Festival 2022 is helaas voorbij! Van 14 t/m 23 oktober genoot je gratis van de mooiste films over krachtige vrouwen, aangeboden door Cinetree en Simavi. Wil je meer films kijken? Bekijk het huidige filmaanbod in het Cinetree maandabonnement hier:

HER Film Festival 2022

Connecting Women Worldwide

HER Climate Stories

De klimaatcrisis raakt ons allemaal. Een belangrijke stem die hierin nog te weinig wordt gehoord, is die van vrouwen: hun verhalen en stemmen zijn onmisbaar wanneer we samen aan oplossingen werken.

In deze serie delen we de verhalen van drie vrouwen, die ieder op hun eigen manier in actie komen in de klimaatcrisis. Binnen hun gemeenschappen in Kenia, Brazilië en Nederland, maar ook daarbuiten zetten zij zich in voor hun gedeelde missie.

Climate & The Next Generation

Eefke van de Wouw - Former UN Youth Representative, climate activist

Climate & Heritage

Sâmia Biruany Huni Kuin - Amazone, Protector of forests and wisdom keeper

Climate & Water

Sareen Malik - CEO waterschappen Africa, activist for women’s rights and acces to water

HER Film Festival

Waarom HER Film Festival?

HER Film Festival is het eerste online filmfestival in Nederland dat de positie van de vrouw centraal stelt. HER staat voor Health, Empowerment en Rights, thema’s die relevanter zijn dan ooit: in de veranderende wereld van vandaag en huidige crises als Covid-19, discriminatie en klimaatverandering, zien we als negatief bijeffect dat de positie van vrouwen en meisjes nog verder onder druk komt te staan.

Connecting women worldwide

Verhalen verbinden. Een nieuw perspectief is inspirerend en belangrijk. Daarom geven wij graag het podium aan vrouwen met een bijzonder verhaal. Met HER Film Festival brengen we Nederlanders in contact met vrouwen wereldwijd en vragen we aandacht voor het feit dat gelijkwaardigheid niet overal vanzelfsprekend is.

Onze missie: gezondheid en gelijkheid

Toegang hebben tot schoon drinkwater en toiletten. Naar school kunnen tijdens je menstruatie. Het is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wereldwijd worden vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld door sociale en culturele opvattingen, discriminatie, dwang en geweld. Door ongelijkheid worden de mogelijkheden voor vrouwen om gezond te leven beperkt. Bovendien komen de rechten, gezondheid en gelijkheid van meisjes en vrouwen nog verder onder druk te staan door ontwikkelingen als klimaatverandering en Covid-19. Simavi werkt samen met haar partners aan projecten in Afrika en Azië die ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot water, een toilet en een gelijke behandeling.

Wat kun jij doen?

Simavi wil obstakels uit de weg ruimen die vrouwen en meisjes belemmeren om hun recht op water en sanitatie op te eisen. Daarom werken wij elke dag - samen met onze lokale partners - aan voorzieningen, wetten en een sociaal klimaat die het mogelijk maken dat vrouwen hun rechten kunnen opeisen. Wij kunnen ons werk alleen doen dankzij de steun van mensen zoals jij. HER Film Festival is voor ons een belangrijke manier om met jou in contact te komen. Bekijk direct hoe jij kunt bijdragen.