HER Film Festival

Helaas het filmfestival is afgelopen! We zien je heel graag volgend jaar terug.

Simavi & Cinetree commercial

Her Story, My Story

Meer informatie

HER Film Festival

Waarom HER Film Festival?

HER Film Festival is het eerste online filmfestival in Nederland dat de positie van de vrouw centraal stelt. HER staat voor Health, Empowerment en Rights, thema’s die relevanter zijn dan ooit: in 2020 zien we dat we onze ogen niet mogen sluiten voor het structureel achterstellen van bepaalde groepen. In de veranderende wereld van vandaag en huidige crises als Covid-19, discriminatie en klimaatverandering, zien we als negatief bijeffect dat de positie van vrouwen en meisjes nog verder onder druk komt te staan.

Her Story, My Story

Het thema van deze eerste editie van HER Film Festival is ‘Her Story, My Story’. We laten verhalen zien van vrouwen op hun krachtigst wanneer ze zelf beslissen over hun eigen leven. Niets werkt zo goed als een positief voorbeeld, deze filmportretten zetten je aan het denken, op een hoopvolle en inspirerende manier.

Wat kun jij doen?

Simavi streeft naar een gezond leven voor vrouwen en meisjes in Afrika en Azië. Elke dag werken wij, samen met onze lokale partners, aan een wereld waarin vrouwen en meisjes in hun kracht durven staan, zich zelfverzekerd voelen, hun rechten kennen en hun eigen keuzes kunnen maken. Een wereld vrij van discriminatie, dwang en geweld.

Wij kunnen ons werk alleen doen dankzij de steun van mensen zoals jij. Doe vandaag nog mee via onderstaande button:

Gezondheid en gelijkheid

Naar school kunnen tijdens je menstruatie. Kiezen voor anticonceptie. Toegang hebben tot schoon drinkwater en sanitair. Zelf beslissen met wie je trouwt. Misschien vanzelfsprekend voor jou, maar lang niet voor iedereen. Wereldwijd worden vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld door sociale en culturele opvattingen, discriminatie, dwang en geweld. Door deze ongelijkheid worden de mogelijkheden voor vrouwen om gezond te leven beperkt. Gezondheid en gelijkheid staan hand in hand met elkaar.