Background image

Img

De verhalen van vrouwen centraal

De vierde editie van HER Film Festival vindt plaats van 8 tot en met 17 maart 2024. De lancering vindt plaats op Internationale Vrouwendag: wij geloven dat dit hét moment is om met film aandacht te vragen voor de positie van vrouwen en om het gesprek te voeren over het belang van gelijke rechten. Met jouw aanmelding krijg je vanaf 8 maart toegang tot alle films tijdens het festival, blijf je op de hoogte van het filmprogramma en hoor je als eerste over leuke evenementen en extra’s.

Over HER Film Festival

HER Film Festival biedt een podium aan verhalen van over de hele wereld. Verhalen die ons inspireren, maar ook uitdagen om na te denken over thema’s waar vrouwen nog altijd voor moeten strijden: Health, Empowerment en Rights. Al sinds 2020 verbinden Simavi en Cinetree samen tienduizenden kijkers met de verhalen van bijzondere en inspirerende vrouwen. We blijven ons inzetten voor de positie van vrouwen wereldwijd.

Over Simavi

Gelijkheid begint bij de basis

Schoon drinkwater kunnen halen zonder aangerand te worden. Naar school kunnen tijdens je menstruatie. Mogen werken en meebeslissen. Gelijkwaardigheid is nog lang niet vanzelfsprekend, maar elke dag wordt door en voor vrouwen daar hard aan gewerkt. Wij geloven dat we moeten beginnen bij de basis: met voorzieningen, wetten en een sociaal klimaat die het mogelijk maken dat vrouwen hun rechten kunnen opeisen.

Wat kun jij doen?

Door HER Film Festival te bezoeken en de films te bekijken, draag jij bij aan meer bewustwording en daarmee aan HER. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer bijdragen aan een gelijkwaardige wereld? Investeer dan direct in lokale vrouwengroepen die werken aan hun recht op water en gelijkwaardigheid. Simavi werkt elke dag aan de basis van vrouwen in Azië en Afrika, door te investeren in toegang van vrouwen en meisjes tot water en sanitatie. Dit doen we door vrouwen de middelen te geven om zelf de leiding te nemen. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot veilig drinkwater en een toilet: de basis voor een gelijkwaardig bestaan.


Over Cinetree

Cinetree is een online filmplatform van Nederlandse bodem. Bij Cinetree geloven wij dat films zaadjes kunnen planten. Ze kunnen ons raken, inspireren en zelfs tot actie bewegen. Deze films kiezen wij bij Cinetree met liefde voor onze leden uit en met hun bijdrage vertellen we nieuwe verhalen.