Background image

Img

HER Film Festival is weer voorbij. Van 8 t/m 17 maart genoot je gratis van 7 bijzondere films voor en door vrouwen.

Wil je meer films kijken? In het Cinetree-abonnement vind je altijd 20 films, gecureerd door experts en filmliefhebbers. De hele maand maart staat in het teken van All eyes on her. Benieuwd naar de filmselectie? Je krijgt nu van ons de eerste maand Cinetree gratis 💗


Bekijk hier de aftermovie van HER Film Festival 2024!

Over HER Film Festival

HER Film Festival biedt een podium aan verhalen van vrouwen van over de hele wereld. Verhalen die ons inspireren, maar ook uitdagen om na te denken over thema’s waar vrouwen nog altijd voor moeten strijden: Health, Empowerment en Rights. Al sinds 2020 verbinden Simavi en Cinetree samen tienduizenden kijkers met de verhalen van bijzondere en inspirerende vrouwen. We blijven ons inzetten voor de positie van vrouwen wereldwijd.

Over Simavi

Gelijkheid begint bij de basis

Schoon drinkwater kunnen halen zonder aangerand te worden. Naar school kunnen tijdens je menstruatie. Mogen werken en meebeslissen. Gelijkwaardigheid is nog lang niet vanzelfsprekend, maar elke dag wordt door en voor vrouwen daar hard aan gewerkt. Wij geloven dat we moeten beginnen bij de basis: met voorzieningen, wetten en een sociaal klimaat die het mogelijk maken dat vrouwen hun rechten kunnen opeisen en zelf de leiding kunnen nemen.

Wat kun jij doen?

Door HER Film Festival te bezoeken en de films te bekijken, draag jij bij aan meer bewustwording en daarmee aan HER: Health, Empowerment and Rights. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je bijdragen aan een gelijkwaardige wereld? Investeer dan via Simavi direct in lokale vrouwengroepen die zelf de leiding nemen. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot veilig drinkwater en een toilet: de basis voor een gelijkwaardig bestaan.


Over Cinetree

Cinetree is een online filmplatform van Nederlandse bodem. Bij Cinetree geloven wij dat films zaadjes kunnen planten. Ze kunnen ons raken, inspireren en zelfs tot actie bewegen. Deze films kiezen wij bij Cinetree met liefde voor onze leden uit en met hun bijdrage vertellen we nieuwe verhalen.