HER Film Festival

Her Story My Story

29 oktober - 6 november 2020

Verhalen van bijzondere vrouwen centraal

Van 29 oktober tot en met 6 november 2020 kun je vanuit je eigen woonkamer genieten van het eerste HER Film Festival. Tijdens het online festival kijk je naar o.a. een selectie bijzondere films en een liveshow met experts.

Laat hieronder je e-mailadres achter om je aan te melden voor HER Film Festival. Zo kunnen wij je op de hoogte houden van het programma en hoef je niks te missen!

Op het programma

Ontdek de filmselectie

Woman

  • 2019
  • Documentary
  • 105 minuten

Intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Mustang

  • 2015
  • Drama
  • 97 minuten

Vijf verweesde zusjes groeien op in een traditioneel Turks dorpje en worden voorbereid op hun uithuwelijking. Bij de oudste zusjes lijkt de uithuwelijking volgens plan te verlopen, totdat de jongste besluit te rebelleren en het hele dorp in rep en roer is.

Rafiki

  • 2018
  • Drama, Romance
  • 83 minuten

Tienermeisjes Kena en Ziki uit Nairobi worden onverwacht verliefd op elkaar - maar helaas is homoseksualiteit allesbehalve geaccepteerd in Kenia. De meisjes staan al snel voor een onvermijdelijke keuze: geluk of veiligheid?

Waarom moet je deze films zien?

Je hoort het van onze specialisten

Hanna Verboom

Barry Atsma

Mandy Woelkens

Stay tuned!

Live Q&A met Hanna en Mandy

Vrijdag 30 oktober
12:00 - 13:00

Meer informatie

HER Film Festival

Waarom HER Film Festival?

HER Film Festival is het eerste online filmfestival in Nederland dat de positie van de vrouw centraal stelt. HER staat voor Health, Empowerment en Rights, thema’s die relevanter zijn dan ooit: in 2020 zien we dat we onze ogen niet mogen sluiten voor het structureel achterstellen van bepaalde groepen. In de veranderende wereld van vandaag en huidige crises als Covid-19, discriminatie en klimaatverandering, zien we als negatief bijeffect dat de positie van vrouwen en meisjes nog verder onder druk komt te staan.

Her Story My Story

Het thema van deze eerste editie van HER Film Festival is ‘Her Story My Story’. We laten verhalen zien van vrouwen op hun krachtigst wanneer ze zelf beslissen over hun eigen leven. Niets werkt zo goed als een positief voorbeeld, deze film portretten zetten je aan het denken, op een hoopvolle en inspirerende manier.

Onder de headliners zijn de meeslepende documentaire Woman, Suffragette, een historisch perspectief op de Westerse geschiedenis van gelijkheid en het Keniaanse filmdrama Rafiki.

Wat kun jij doen?

Simavi streeft naar een gezond leven voor vrouwen en meisjes in Afrika en Azië. Elke dag werken wij, samen met onze lokale partners, aan een wereld waarin vrouwen en meisjes in hun kracht durven staan, zich zelfverzekerd voelen, hun rechten kennen en hun eigen keuzes kunnen maken. Een wereld vrij van discriminatie, dwang en geweld.

Wij kunnen ons werk alleen doen dankzij de steun van mensen zoals jij. Doe vandaag nog mee via onderstaande button:

Gezondheid en gelijkheid

Naar school kunnen tijdens je menstruatie. Kiezen voor anticonceptie. Toegang hebben tot schoon drinkwater en sanitair. Zelf beslissen met wie je trouwt. Misschien vanzelfsprekend voor jou, maar lang niet voor iedereen. Wereldwijd worden vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld door sociale en culturele opvattingen, discriminatie, dwang en geweld. Door deze ongelijkheid worden de mogelijkheden voor vrouwen om gezond te leven beperkt. Gezondheid en gelijkheid staan hand in hand met elkaar.