Background image

HER Film Festival

Van 14 t/m 23 oktober geniet je gratis van de mooiste films over krachtige vrouwen tijdens HER Film Festival. Aangeboden door Cinetree en Simavi.

De verhalen van vrouwen centraal

Van 14 t/m 23 oktober 2022 vindt de derde editie van HER Film Festival plaats. Tijdens het online festival kijk je gratis naar een selectie bijzondere films, waarin de verhalen van sterke vrouwen centraal staan. Meld je via onderstaande button aan om op de hoogte te worden gehouden over het filmfestival via onze partner Simavi. Zo hoef je niks te missen!

Op het programma

Een greep uit de film collectie

Frida

  • 2002
  • Biography, Drama, Romance
  • 123 minuten

Als er één vrouw is die vele vrouwen inspireert, is het Frida Kahlo wel. Maar wie was Frida écht en wat kunnen we van haar leren? In het Oscarwinnende Frida volgen we haar in al haar kleuren en fasen van haar levendige, turbulente en soms tragische leven.

Parched

  • 2015
  • Drama
  • 110 minuten

Het verhaal speelt zich af in het heden in India, Gujarat. In een klein dorp durven vier vrouwen zich verzetten tegen mannen en de tradities die hen tot slavin maken. Gesteund door hun vriendschap en hun verlangen naar vrijheid worden ze geconfronteerd met hun demonen en dromen ze van liefde en een beter leven ergens anders.

Liyana

  • 2017
  • Documentary, Animation
  • 77 minuten

Liyana vertelt het verhaal van vijf kinderen in het Koninkrijk Eswatini die hun trauma's omzetten in een origineel verhaal over een meisje genaamd Liyana De film verweeft haar geanimeerde reis met poëtische documentaire scènes tot een inspirerend verhaal van doorzettingsvermogen en hoop.

Waarom moet je deze films zien?

Je hoort het van onze specialisten

Milou Deelen

Joy Delima

Sophie Dros


HER Film Festival 2021

Connecting Women Worldwide

Over Simavi

Onze missie: gezondheid en gelijkheid

Toegang hebben tot schoon drinkwater en toiletten. Naar school kunnen tijdens je menstruatie. Het is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wereldwijd worden vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld door sociale en culturele opvattingen, discriminatie, dwang en geweld. Door ongelijkheid worden de mogelijkheden voor vrouwen om gezond te leven beperkt. Bovendien komen de rechten, gezondheid en gelijkheid van meisjes en vrouwen nog verder onder druk te staan door ontwikkelingen als klimaatverandering en Covid-19. Simavi werkt samen met haar partners aan projecten in Afrika en Azië die ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot water, een toilet en een gelijke behandeling.

Wat kun jij doen?

Simavi wil obstakels uit de weg ruimen die vrouwen en meisjes belemmeren om hun recht op water en sanitatie op te eisen. Daarom werken wij elke dag - samen met onze lokale partners - aan voorzieningen, wetten en een sociaal klimaat die het mogelijk maken dat vrouwen hun rechten kunnen opeisen. Wij kunnen ons werk alleen doen dankzij de steun van mensen zoals jij. HER Film Festival is voor ons een belangrijke manier om met jou in contact te komen. Bekijk direct hoe jij kunt bijdragen.