Binti

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De twaalfjarige Binti heeft maar één droom: vlogger worden. Dat lijkt haast onmogelijk wanneer ze plotseling met haar vader op de vlucht moet - maar dan ontmoet ze Elias. Samen met hem maakt ze een plan om haar droom tóch waar te kunnen maken. Over moed, liefde, verdraagzaamheid en over hoe belangrijk het is om te durven dromen.

Cinetree deelt 'Binti'

Must-see voor jong en oud

  • 1. Binti viel behoorlijk in de prijzen! De film werd onder andere bekroond tot Beste Film op het JEF festival, Beste Film op het Internationaal Kinderfilmfestival Montréal én tot winnaar van de Teen Choice award op Filmfestival Malta.

  • 2. Als iemand bewijst hoe belangrijk het is om te blijven dromen, is het Binti wel. Je kunt altijd meer bereiken dan je denkt!

  • 3. Binti aanvoelt als een luchtige film, maar toch belangrijke onderwerpen raakt. Dat zet je aan het denken; over je eigen dromen, maar ook over de kansen die je krijgt op basis van waar je geboren bent en over wat we kunnen doen om elkaar te helpen.

Film in feitjes

  • 1. De film viel niet alleen flink in de prijzen, maar werd ook op bijzondere plekken vertoond. Zo was Binti de openingsfilm van het Cinekid festival in Nederland en werd de film vertoond op het Sundance Festival in de Verenigde Staten.

  • 2. Binti (gespeeld door Bebel Tshiani Baloji) en haar vader Jovial (muzikant Baloji) zijn ook in het echte leven vader en dochter.

  • 3. De vader van Binti is in het echt rapper, dichter en filmregisseur. Hij is geboren in Congo maar groeide op in België, net als Binti.

“Papa zegt dat als je geen papieren hebt, dat je dan wel leeft, maar niet bestaat.”

Binti (Binti)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.