Felix

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De 14-jarige Felix uit een arme wijk in Kaapstad bevindt zich tussen twee werelden. Overdag gaat hij naar een chique kostschool, ‘s avonds speelt hij de sterren van de hemel op zijn saxofoon. Felix’s grote droom is om ooit zijn twee werelden te kunnen samenbrengen. Bekroonde kinderfilm uit Zuid-Afrika die, of je nou jong of oud bent, gegarandeerd je hart zal stelen.

Cinetree deelt 'Felix'

Drie keer must-see voor jong en oud

  • 1. Deze prachtige, bekroonde film is gevuld met muziek en gaat over belangrijke onderwerpen zoals het vinden van je eigen weg en geaccepteerd worden om wie je bent.

  • 2. De belangrijkste les die je haalt uit Felix: altijd je dromen blijven volgen!

  • 3. Je ziet hoe anders het leven kan zijn wanneer je op een minder welvarende plek bent geboren (ook al kun je daar zelf niks aan doen).

Film in feitjes

  • 1. Felix is de eerste Zuid-Afrikaanse film geschreven, geregisseerd en geproduceerd door vrouwen sinds 1994 (toen Zuid-Afrika een democratie werd).

  • 2. Linda Sokhulu (die Lindiwe speelt) was in Zuid-Afrika al bekend van haar rollen in televisieseries, maar Felix is haar speelfilmdebuut.

  • 3. Felix is voor een groot deel in Kaapstad zelf opgenomen, maar er zijn ook veel scènes geschoten in een township in de buurt, genaamd Langa.

“Inside each one of us lies a talent waiting to be shared.”

Felix

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.