Het Zakmes

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Tijd voor nostalgie met kinderklassieker Het Zakmes. Het bekende verhaal van de zesjarige Mees die het zakmes van een vriendje wil teruggeven, maar dat blijkt een uitdaging. Werd in 1992 veelvuldig bekroond (Gouden Kalf, Cinekid Award, Emmy Award) en terecht. Het Zakmes is hartverwarmend, voor jong, maar ook zeker voor oud.

Leendert de Ridder (Mees Kees) vertelt over 'Het Zakmes'

Drie keer must-see voor jong en oud

  • 1. Pure nostalgie! Voor iedereen die deze film allang gezien heeft en ‘m dus sowieso nog een keer moet zien. Maar dan samen met de kleintjes, zodat je kunt laten zien dat er nooit meer een film zo leuk als Het Zakmes gemaakt zal worden.

  • 2. Het Zakmes één groot prijsbeest is! Zo won deze film de Gouden Kalf voor Beste Regie, een Cinekid Award én een Emmy Award.

  • 3. Een film met een belangrijke boodschap! Het Zakmes laat niet alleen zien hoe fijn het is om trouwe vriendjes te hebben, maar ook hoe belangrijk het is dat er - no matter what - goed op de kleintjes gelet wordt. Ook wanneer je als ouder andere dingen aan je hoofd hebt.

Film in feitjes

  • 1. De grootste kinderster uit de jaren '90 was zonder twijfel Olivier Tuinier, de acteur die Mees speelt. Hij maakte zes films in zes jaar en besloot toen het roer om te gooien. Dit omdat hij niet meer wilde acteren omdat zijn vriendjes hem daarmee pestten op school. Nu staat hij bekend als DJ Olivier Boogie en werkt hij als manager in de horeca.

  • 2. Omdat deze film natuurlijk best wel een beetje oud is, werd ‘ie vorig jaar digitaal gerestaureerd. Zie jij het verschil? Wij wel.

  • 3. De film Het Zakmes werd gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Sjoerd Kuyper. Speciaal voor de filmversie toverde hij zijn boek om tot een prachtig filmscript.

“Ik ben pas zes. Tom, ik heb je mes.”

Mees (Het Zakmes)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.