Amor

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In 'AMOR' volgen we een willekeurige dag uit het leven van vier pubermeisjes in een buitenwijk van een grote stad, tijdens hun zoektocht naar liefde; in welke vorm dan ook.

Cinetree deelt 'AMOR'

Over de film

Stoer doen, onzeker zijn; je volwassen gedragen, maar tegelijkertijd nog zó kind zijn; een grote mond hebben, maar er daarna tóch weer spijt van hebben: het hoort allemaal bij de pubertijd. In deze gekke fase van je leven (waarschijnlijk de meest ingewikkelde fase ooit) weet je meestal totaal niet wie je bent. Het gevoel “anders” te zijn dan de rest - en het gevoel er helemaal alleen voor te staan - is uitermate kenmerkend voor deze gekke periode. Toch hebben alle pubers (en mensen an sich) in ieder geval één ding met elkaar gemeen: we zijn namelijk allemaal op zoek naar liefde. Deze nieuwste (kort)film van Isabel Lamberti gaat precies over dit onderwerp. In AMOR volgen we een willekeurige dag uit het leven van vier pubermeisjes in een buitenwijk van een grote stad. In een aantal fragmentarische scènes zien we hoe de zoektocht en het verlangen naar liefde de dynamiek van hun vriendschap bepaalt. Indrukwekkende en herkenbare short die je niet snel zult vergeten.

Over de maker

Als er iemand is die een wereldse kijk op het leven heeft, dan is het Isabel Lamberti wel. Lamberti werd geboren in Duitsland, groeide op in Spanje en Nederland, en heeft in de tussentijd ook nog eens een jaar in New York gewoond (waar ze tevens haar eerste film produceerde). Aan inspiratie en levenservaring dus geen gebrek! Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze jonge filmmaakster al een aantal zeer succesvolle films heeft weten te maken. Ook AMOR viel bij velen direct in de smaak; zo ontving de film kort na verschijning een eervolle vermelding tijdens het Nederlands Film Festival. Eén ding is duidelijk: wij gaan nog heel veel van Lamberti horen!

Must-see, omdat:

  • 1. We allemaal puber zijn geweest. AMOR is niet alleen mooi omdat ‘ie zo waanzinnig goed gemaakt is, maar ook (en misschien vooral) omdat de thema’s zo ontzettend herkenbaar zijn.

  • 2. Drie van de vier actrices in AMOR nog geen acteerervaring hadden voordat zij een rol in deze short kregen. Daar merk je overigens helemaal niets van. Integendeel: er wordt misschien wel beter gespeeld dan in menig ander film!

  • 3. Deze film weer even duidelijk maakt hoe belangrijk het is om liefde te geven en te krijgen. Alleen wie liefde krijgt, kan liefde geven.

“Wij komen voor jou, hè! Alleen voor jou. Speciaal voor jou."

Girls (AMOR)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.