Botanica

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Een medewerker van een tuincentrum probeert wanhopig zijn grote geliefde te bezwangeren tussen het overvloedige groen. Dat dat allemaal best ingewikkeld blijkt te zijn, wordt in het uiterst originele 'Botanica' maar al te goed duidelijk.

Cinetree deelt 'Botanica'

Over de film

Zwanger worden en kinderen krijgen is lang niet zo vanzelfsprekend als sommige mensen misschien denken. Hoe is het om een grote kinderwens te hebben, die steeds maar niet wordt vervuld? In Botanica van Noël Loozen probeert een medewerker van een tuincentrum wanhopig zijn geliefde te bezwangeren tussen het overvloedige groen. Maar hoe langer ze er aan werken, hoe meer hij vreest onvruchtbaar te zijn (en dat zit hun vrijplezier uiteraard danig in de weg). Hij voelt dat ze langzaam uit elkaar groeien. Daarom neemt hij, temidden van al die artificiële natuur, een opmerkelijke beslissing. Hij slikt zijn trots in om hun liefde weer te kunnen laten opbloeien. Met alle gevolgen van dien...

Over de maker

Een film van Noël Loozen herken je uit duizenden. Noël is naast filmmaker ook fotograaf, geen wonder dus dat hij de perfecte shots weet te vinden. Zijn dwarse en geheel eigenwijze filmstijl doet je misschien een klein beetje denken aan de typerende Wes Anderson-beelden. Veel felle kleuren, speels symmetriegebruik en kleurrijke kostuums. Wij zijn er dol op.

Zelf is Noël dol op de vreemde films van Alex van Warmerdam. Voordat hij Botanica schreef, keek hij naar De Noorderlingen, een film waar hij altijd ontzettend gemotiveerd door raakt om nog een film te maken. En gelukkig maar, want dit groene, kleurrijke meesterwerkje hadden wij voor geen goud willen missen. Jij ook niet trouwens. Wedden?

Must-see, omdat:

  • 1. Deze korte film van Noël Loozen geheel terecht genomineerd werd voor een Gouden Kalf.

  • 2. Er bijna geen dialoog in deze film zit. Gelukkig spreken de gezichten van Olivia Lonsdale, Sytske van de Ster, Jiri Loozen en Guido Pollemans boekdelen.

  • 3. Dertien minuten lachen om een korte film gewoon heerlijk is.

“Misschien moet je zo’n vruchtbaarheidstest doen.”

Anja (Botanica)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.