Plastic Sailors

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Voor National Geographic maakten wij onze eerste original docu serie, Plastic Sailors. In deze vijfdelige serie gaat Hanna Verboom samen met By the Ocean we Unite op zeilexpeditie om onderzoek te doen naar microplastics in de Baltische zee. Ga mee op avontuur!

Cinetree-original: Plastic Sailors

Dat plastic not so fantastic is, werd al eerder duidelijk in films als Plastic Planet en _Before the Flood_die het grotere thema klimaatverandering aan de kaak stelt. Met het nieuwe jaar voor de boeg besteden we bij Cinetree ook graag extra aandacht aan dit onderwerp om over onze eigen 'groene voornemens' na te denken.

In deze korte docu serie, die we maakten samen met Matemade, gaan we hier dieper op in. Op uitnodiging van de organisatie By The Ocean We Unite volgen we Hanna Verboom op een vijfdaagse zeilexpeditie over de Baltische zee, van Rotterdam naar Kopenhagen. Tijdens deze expeditie wordt onderzoek gedaan naar microplastics in ons zeewater.

Als ambassadeur van de campagne #stopmetplastic werkte Hanna Verboom al eerder samen met National Geographic. Zo organiseerde zij onder meer een beach clean-up op de stranden van Scheveningen en Zandvoort én nam zij interviews af met diverse Nederlandse organisaties die zich inzetten tegen plastic. Tijdens één van deze interviews nodigde By the Oceans we Unite haar uit om mee te gaan op een zeilexpeditie van zijn organisatie; iets waar Hanna natuurlijk geen “nee” tegen kon zeggen.

Deze expeditie op het schip Fantastiko draait naast het onderzoek ook om de ontmoetingen tussen de andere expeditie leiders en het leven op zee. In de dagen aan boord van dit 26-meter lange zeilschip nemen Verboom en haar bootgenoten je mee op avontuur, in vijf korte afleveringen zie je hoe zo’n plastic-expeditie eraan toe gaat. Een vraag staat centraal: hoe groot is het plastic probleem en hoe kunnen we dat oplossen?

Must-see, omdat:

  • 1. Tijdens het kijken van deze documentaireserie opnieuw duidelijk wordt hoe adembenemend mooi onze oceanen zijn, en hoe ontzettend belangrijk het is om deze te beschermen tegen vervuiling.

  • 2. Plastic Sailors op toegankelijke en speelse wijze inzicht geeft in de oorzaken en oplossingen van het plasticprobleem. Niet alleen zie je van dichtbij hoe onze oceanen eraan toe zijn, maar vaak is het net of je zelf mee bent op expeditie.

  • 3. Deze documentaire de eerste Cinetree-original serie is, en wij daar natuurlijk hartstikke trots op zijn. Wist je trouwens dat ook al jouw vrienden deze docu-serie gratis kunnen kijken? Hoe? Gewoon door de link te delen!

“Er ligt een nieuw tijdperk aan de horizon. Eentje waarbij de volgende generaties centraal mogen staan; niét het individu."

Hanna Verboom (Plastic Sailors)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.