doei

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Hou iets in je hoofd en je hebt het in je handen. Een film over vele denkbeeldige ontmoetingen die een dochter heeft met haar lang geleden vertrokken vader.

Cinetree & CineSud delen 'doei'.

Over de film

Hoe zeg je vaarwel tegen iemand die niets terugzegt? Op een dag krijgen de regisseur en haar twee zusjes een brief van hun vader, waarin hij zegt hen zes maanden niet te willen zien. Inmiddels zijn er veertien jaar verstreken waarin hun vader niet terug is gekomen, maar ook geen afscheid heeft genomen. In deze film verkent de regisseur de vele denkbeeldige ontmoetingen die ze door de jaren heen heeft gehad met haar afwezige vader, uitgespeeld door miniatuurfiguurtjes in origami decors.

Over de maker

Pien van Grinsven studeerde politicologie in Amsterdam, waarna ze werd aangenomen voor de internationale documentaire-master Doc Nomads. Hiervoor reisde ze naar Lissabon, Boedapest en Brussel en maakte in elke stad een korte film.

Haar afstudeerfilm doei ging in première op IndieLisboa en werd geselecteerd voor meerdere internationale filmfestivals. Nu werkt ze als onafhankelijk filmmaker, pendelend tussen Brussel en Amsterdam.

Must-see, omdat:

  • 1. De film iets heel menselijks toont; iets wat maakt dat we altijd een beetje kinderen blijven - zelfs als we heel, heel oud worden.

  • 2. De film draait om fantasie en herinnering. En hoe die twee in elkaar overlopen.

  • 3. Het decor van de film (miniaturen en origami landschappen, die tegelijkertijd abstract en gedetailleerd kunnen zijn) op een nieuwe manier fantasie en herinnering uitbeelden.

“Iedereen heeft wel iemand die ze veel tegenkomen, maar nooit meer in het echt.”

Pien van Grinsven

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.