Fauve

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Twee Franse jongetjes spelen in een oude mijn en dagen elkaar voortdurend uit. Wat een onschuldig machtsspelletje lijkt, verandert op een gegeven moment in een nachtmerrie.

Cinetree deelt 'Fauve'

Over de film

Fauve is een Canadese korte dramafilm, geregisseerd door Jérémy Comte. De film draait om twee jongens die op zoek zijn naar avontuur in de buurt van een open mijn. Ze belanden al snel in een gevaarlijke situatie als hun op het oog onschuldige machtsspel uit de hand loopt.

De film ging in première op het prestigieuze Sundance Film Festival en won hier direct de Special Jury Prize. Een zegetocht volgde, met als beloningen onder meer nog de hoofdprijs op het Palm Springs International Festival of Short Films en een Oscar-nominatie in 2019.

Over de maker

Jeremy Comte groeide op op het platteland en studeerde af aan de Concordia University (richting ‘Film’). Als kind van ‘buiten de stad’ en met zijn passie voor skateboarden voelt Comte zich verbonden met de natuur en heeft hij een natuurlijk nieuwsgierigheid naar natuurlijke gebieden en reizen in het algemeen. Hij zoekt in zijn werk altijd naar rauwe en psychologische verhalen gesitueerd aan de rand van de samenleving.

Must-see, omdat:

  • 1. De film een prachtige cinematografie kent.

  • 2. Het een beklemmend coming-of-age verhaal betreft.

  • 3. De twee jonge hoofdrolspelers uitmuntend werk afleveren.

“You look like a five-year-old kid in a sandbox!”

Félix Grenier (Fauve)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.