Nachtschade

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Nachtschade van Shady El-Hamus was in 2017 geheel terecht de Nederlandse Oscar-inzending! In deze sterke kortfilm volgen we de 11-jarige Tarik die alles over heeft voor zijn stoere vader, Elias. Wanneer Tarik de kans krijgt zijn vader te helpen met het vervoeren van illegale immigranten, twijfelt hij dan ook geen moment.

Cinetree deelt 'Nachtschade'

Over de film

Het liefst brengt de 11-jarige Tarik zijn dagen door in het bijzijn van zijn super stoere vader Elias; samen leuke dingen doen of stukjes rijden met de auto. Wanneer Tarik de kans krijgt zijn vader te helpen met het vervoeren van illegale immigranten, twijfelt hij dan ook geen moment: hij zal zijn tweede hand zijn. Door een ongeluk tijdens één van hun ritten krijgt Tarik eindelijk de bevestiging van zijn vader waar hij zo lang naar gehunkerd heeft. Maar tegen een hoge prijs.

Over de maker

Shady El-Hamus (zoon van acteur Sabri Saad El-Hamus) is nog maar 30 jaar oud, maar heeft nu al een paar uitzonderlijk mooie films op zijn naam staan. Zo regisseerde hij onder meer de shortfilms Malik, Bestaan is Gaan en Magnesium, die allemaal voor meerdere prijzen genomineerd werden. Shady houdt van “karaktergedreven verhalen” die op een toegankelijke en aansprekende manier worden gepresenteerd. Zijn werk staat dan ook bekend om de menselijke aspecten, zijn Arabische achtergrond en de (vader-zoon)relaties die in bijna al zijn films naar voren komen. Houdt deze jonge regisseur zéker in de gaten, want we zullen nog veel van hem gaan horen.

Must-see, omdat:

  • 1. Nachtschade in 2017 uit tientallen shortfilms werd uitgekozen als de Nederlandse Oscar-inzending voor beste korte film.

  • 2. Deze film slechts 14 minuten duurt, maar je nog voor lange tijd bij zal blijven.

  • 3. Het thema “vluchtelingen” dat kort maar krachtig in beeld wordt gebracht, een zeer relevant en belangrijk onderwerp van gesprek is. Zeker nu de EU heeft besloten vluchtelingen voortaan niet meer binnen de unie op te vangen. Dat gaat nog een staartje krijgen...

“Doe niet zo irritant. Wat is er?"

Elias (Nachtschade)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.