Nobu

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Nobu is een gestileerd portret van een lichtvoetige Japanse immigrant die humor brengt in een modefilm en optimisme in het Nederlandse integratiedebat.

Cinetree deelt 'Nobu'.

Over de film

Nobu is een portret over oud-wereldkampioen karate Nobuaki Konno, die immigrant is in de Nederlandse maatschappij. In de film bevraagt zijn dochter en modeontwerpster Lisa Konno hem over zijn culturele identiteit terwijl hij de collectie draagt die zij voor hem maakte. De film combineert twee ongebruikelijke stijlen met elkaar: esthetiek met humor en engagement met optimisme.

Lisa Konno en Sarah Blok maakten eerst Nobu samen, daarna Baba. De films zijn de eerste twee delen van een drieluik korte gestileerde films over migranten-vaders in Nederland. Ze verbaasden zich over hoe sociale betrokkenheid in verhalen vaak is gekoppeld aan ernst en fel realisme.

In hun korte documentaires willen ze de focus verleggen van wat er wordt verteld naar hoe het wordt verteld, omdat ze geloven dat het documentaire-genre daar de mogelijkheid heeft zich te onderscheiden van journalistiek. In dit interdisciplinaire project gebruiken ze hun achtergrond in theater en mode om gezamenlijk in een andere discipline te treden: film.

Over de makers

Sarah Blok studeerde in 2015 af als theaterschrijver aan HKU Writing for Performance. Sindsdien schreef ze een voorstelling over de wonderbaarlijke wereld van Youtube tutorials (Tutorial, the art of living) en maakte ze locatietheater over de rol van ironie in een jong mensenleven (Sirene van Irene). Haar nieuwe tekst werd genomineerd voor het Theatertekst Talent Stipendium.

Lisa Konno studeerde in 2014 af als mode-ontwerpster aan Artez. Sindsdien maakte ze verschillende collecties en films. Altijd vol knipogen en humor, maar ook met stevige statements over de mode-industrie. In 2018 won ze een Dutch Design Award voor haar werk.

Must-see, omdat:

  • 1. De film het documentaire-genre naar een nieuw level brengt.

  • 2. Deze documentaire de focus verlegt van wat er wordt verteld naar hoe het wordt verteld.

  • 3. De ster van de film, Nobuaki Konno, zo sympathiek is.

“In Japan zijn ze zo klein.”

Nobuaki Konno (Nobu)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.