Tex

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De 17-jarige Tex zorgt met engelengeduld voor haar gehandicapte vader. Geduld voor de liefde is echter snel verdwenen als grote liefde Delano er met iemand anders vandoor gaat. Interessante shortfilm over nooit verdwenen demonen uit ons eigen verleden.

Over de film

Wanneer iemand ziek of gehandicapt is, komt de zorg vaak in handen te liggen van familie. Dat dit een hoop gedoe en ellende met zich meebrengt, wordt na het zien van de shortfilm Tex nog eens extra duidelijk. Tex is pas 17 jaar oud, maar nu al de enige verzorger van haar gehandicapte vader. Om geld te verdienen, en zowel voor haar vader als voor zichzelf te kunnen zorgen, werkt de jonge puber lange dagen bij het plaatselijke tankstation. Het leven van Tex is niet bepaald een feestje; zoveel is duidelijk. Daarom is wat welkome afleiding zo nu en dan zeker niet misplaatst. Die afleiding vindt Tex in haar stiekeme verliefdheid voor Delano; een collega en vriend met wie ze af en toe de hort op gaat. Maar hoewel haar liefde voor de stoere Delano groter en groter wordt, blijkt Delano zijn hart aan iemand anders te hebben verloren. Wat zal Tex doen?

Over de maker

Op zijn zestiende maakte hij zijn acteerdebuut; vijf jaar later had hij zijn eerste Gouden Kalf op zak. Dat Jonas Smulders goed is voor de camera weten we allemaal. Iedere keer weer krijgt de jonge acteur het voor elkaar om op geheel eigen wijze warme en hart te geven aan zijn personages.

Toch is Jonas niet alleen een ster vóór de camera. Want ook achter de schermen blijkt de jonge filmmaker over een groot talent te beschikken. Voor zijn regiedebuut Tex werkte Jonas samen met acteur (en tevens beste vriend) Gijs Blom. Hoewel Jonas zelf nooit naar een toneelschool ging, is zijn acteertalent niet van “professionals” te onderscheiden. Sterker nog: de 24-jarige alleskunner won in 2015 een Gouden Kalf voor zijn rol als Tomas in Geen Koningen in Ons Bloed. Wedden dat hij ook binnen no time een Gouden Kalf in de wacht sleept als regisseur?

Must-see, omdat:

  • 1. Deze shortfilm gemaakt is door een jonge groep, zeer getalenteerde filmmakers en acteurs. Dat leeftijd en ervaring absoluut niets afdoet aan de kwaliteit, wordt met Tex uitermate duidelijk.

  • 2. Omdat Tex bewijst dat Jonas Smulders veel meer kan dan alleen acteren. En dit is slechts zijn debuut!

  • 3. Wraak en liefdesverdriet áltijd goede onderwerpen zijn voor een film. Zéker als het ook nog eens om roekeloze pubers gaat.

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.