Un Creux Dans Mon Coeur

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De 19-jarige Henri wordt onverwachts geconfronteerd met de eindigheid van het leven. In Un Creux Dans Mon Coeur toont hij op kalme wijze de impact van het tragische voorval dat zijn leven voorgoed heeft veranderd.

Cinetree deelt 'Un Creux Dans Mon Coeur'

Over de film

Sinds het bestaan van de kleurentelevisie missen wij nog dagelijks die prachtige, authentieke zwart-wit films. Gelukkig durven sommige (jonge) filmmakers het aan om hun nieuwe werk eens niét in kleur te schieten. Mees Peijnenburg (jazeker, dé Mees Peijnenburg) brengt ons met Un Creux Dans Mon Coeur een prachtig zwart-wit drama vol visuele vondsten, schitterende composities en rake teksten. De titel van de film (een leegte in mijn hart) verwijst naar het overkoepelende thema: verlies.

De 19-jarige Henri wordt onverwachts geconfronteerd met de eindigheid van het leven. De mens is uitermate kwetsbaar, en het leven niet eeuwig, ontdekt de tiener. Op verschillende punten langs de weg in zijn dorp staan kruisen met foto’s, bloemen en knuffeltjes. Om zichzelf te beschermen tegen pijn en verdriet, heeft Henri besloten zich te isoleren van zijn omgeving. In Un Creux Dans Mon Coeur toont Henri op kalme wijze de impact van het tragische voorval dat zijn leven voorgoed heeft veranderd.

Over de maker

Een groot deel van de mensen zal Mees Peijnenburg waarschijnlijk kennen als acteur uit o.a. Timboektoe en Oorlogswinter. Toch besloot de jonge filmmaker in 2008 te stoppen met acteren en zich voortaan te richten op regisseren. Dat dit een uitstekende beslissing bleek te zijn, werd al na het maken van zijn allereerste film duidelijk. Zijn debuutfilm, Wij Waren Wolven, werd met veel lof ontvangen, en daar bleef het niet bij. Peijnenburg is pas 29 jaar oud, maar won al een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama (voor zijn One Night Stand Geen Koningen In Ons Bloed) en meerdere internationale filmprijzen. Met zijn laatste short, Un Creux Dans Mon Coeur, won Peijnenburg in 2015 de Dutch Directors Guild Award. Terecht? Dat kun je nu lekker zelf beslissen door ‘m hier te bekijken.

Must-see, omdat:

  • 1. Deze film geheel Franstalig is en het heerlijk is om negen minuten lang naar de kalme stem van Henri te luisteren. Merci beaucoup!

  • 2. De zwart-wit beelden een hele mooie toevoeging zijn op het kalme, gevoelige verhaal. Alsof je naar een oude filmklassieker zit te kijken.

  • 3. Mees Peijnenburg met deze short een Dutch Directors Guild Award won. And there is more to come...

“I have taught myself to be alone. Some kind of self-protection."

Henri (Un Creux Dans Mon Coeur)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.