Background image

Img

How we see tomorrow determines how we act today

De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze tijd. Tijdens de 28ste COP gaan wereldleiders met elkaar in gesprek voor de nodige systeemveranderingen en een beter morgen. Voor Cinetree & Hivos de aanleiding om mensen bij elkaar te brengen met het Tomorrow Filmfestival. We geloven in de kracht van hoopvolle films die de klimaatproblematiek centraal stellen en laten zien dat ‘what tomorrow will bring’ wel degelijk ook in onze eigen handen ligt. Van 27 november tot 4 december keek je hier kosteloos naar een selectie van onze favoriete hoopvolle klimaatfilms.

Wil je meer films kijken? Bekijk het huidige filmaanbod in het Cinetree maandabonnement hier:


Deze films waren te zien op Tomorrow Filmfestival en zijn nu te huur voor een klein prijsje:

Tomorrow

 • 2015
 • Documentary
 • 118 minuten

Actrice Mélanie Laurent en eco-activist Cyril Dion reisden samen de wereld over op zoek naar kleinschalige, simpele oplossingen met grote gevolgen. Want er móet iets gebeuren; niet over een paar jaar, maar morgen. En als we allemaal ons steentje bijdragen, kan morgen het begin van een betere toekomst zijn.

Bigger Than Us

 • 2021
 • Documentary
 • 95 minuten

In Bigger Than Us neemt Melati Wijsen ons mee in haar reis over de wereld om in contact te komen met andere jonge activisten die, met gevaar voor eigen leven, proberen de fouten van vorige generaties recht te zetten. Een hoopvolle documentaire die laat zien hoe juist de jonge generatie strijdt voor een betere wereld.

Captain Fantastic

 • 2016
 • Comedy, Drama
 • 118 minuten

In deze voor 'n Oscar-genomineerde filmhit besluiten Ben en Leslie Cash zich terug te trekken in de bossen van Washington State om hun zes kinderen op geheel eigen wijze - ver van de rotte beschaving - op te kunnen voeden. Dat blijkt echter niet louter positief uit te pakken…

The Biggest Little Farm

 • 2018
 • Documentary
 • 91 minuten

Filmmaker John en zijn vrouw Molly verruilen in 2011 de grote stad voor het platteland. In deze hartverwarmende documentaire volg je het koppel terwijl ze een stuk dor land ombouwt tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem.

The Salt of the Earth

 • 2014
 • Documentary
 • 150 minuten

Sebastião Salgado reisde 40 jaar lang naar alle uithoeken van de wereld om de verhalen van de meest kwetsbare mensen en plekken van onze planeet vast te leggen. The Salt of the Earth grijpt je bij de keel, maar laat ook zien dat de vernietiging van de natuur niet volledig onomkeerbaar is en biedt daarmee hoop en inspiratie.

Woman at War

 • 2018
 • Adventure, Comedy, Drama
 • 101 minuten

Het bijzondere, komische en krachtige Woman At War laat de visie op klimaatverandering zien van klimaatactivist, koordirigent en toekomstige moeder Halla - die haar leven op het spel zet om de strijd tegen buitenlandse energieopwekkingsbedrijven te winnen.

Over Tomorrow Filmfestival

Cinetree-founder Hanna Verboom: “als ik kijk naar het nieuws of op social media, word ik dagelijks geconfronteerd met de klimaatcrisis en andere heftige berichten. Het valt me op dat het vaak vooral negatieve berichten zijn terwijl er op lokaal vlak vaak hele mooie dingen gebeuren. In de docu Tomorrow van Cyril Dion zag ik hoe krachtig het is als filmmakers op zoek gaan naar hoopvolle initiatieven en oplossingen. Dit was ook de inspiratie voor ons festival. We hopen dat heel Nederland deze films gaat kijken, maar ook dat we als filmmakers en impactmakers meer de handen ineenslaan.”

Over Hivos

Een eerlijke, inclusieve en duurzame wereld

Hivos gelooft in moedige mensen en in hun kracht om zélf hun leven vorm te geven. Samen met hen komen we op voor gelijkheid en strijden we tegen machtsmisbruik. Bijvoorbeeld door het aanpakken van onrechtvaardigheid door de klimaatcrisis. Steeds meer mensen krijgen te maken met bosbranden, overstromingen, extreme hitte en droogte. Vooral kwetsbare groepen – zoals vrouwen en inheemse gemeenschappen – voelen nu al de gevolgen. Terwijl zij vaak de minste mogelijkheden hebben om zich aan te passen. Daarom werken wij over de hele wereld samen met activisten die in actie komen voor eerlijk klimaatbeleid. Want als we niets doen, neemt ongelijkheid door klimaatverandering alleen maar verder toe.


Doe je mee?

De strijd die klimaatactivisten en natuurbeschermers voeren is belangrijker dan ooit. Overal ter wereld staan moedige mensen op om onze planeet te beschermen, vaak met gevaar voor eigen leven. Samen met hen bouwen we sterke bewegingen, beïnvloeden we beleid en werken we aan lokale oplossingen. De tijd dringt en jouw steun is onmisbaar. Met de bijdrage van betrokken mensen zoals jij kunnen deze activisten hun cruciale werk voortzetten. Doe je mee?

Over Cinetree

Cinetree is een online filmplatform van Nederlandse bodem. Bij Cinetree geloven wij dat films zaadjes kunnen planten. Ze kunnen ons raken, inspireren en zelfs tot actie bewegen. Deze films kiezen wij bij Cinetree met liefde voor onze leden uit en met hun bijdrage vertellen we nieuwe verhalen.