21 Grams

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Toeval, schuld, liefde, haat, verslaving, verlossing, geloof & ongeloof – grootse thema’s worden aangekaart in 21 Grams. Een uitzonderlijk ongeluk verbindt de levens van een chronisch zieke wiskundige, een rouwende moeder en een born-again ex-gedetineerde. Bloedstollende film van de Oscarwinnende regisseur Alejandro G. Iñárritu (Birdman, The Revenant).

Acteur Shahine El-Hamus deelt '21 Grams'

Vederlicht/Loodzwaar

Toeval, schuld, liefde, haat, verslaving, verlossing, geloof & ongeloof – grootse thema’s worden aangekaart in 21 Grams. Destijds was de film technisch baanbrekend. De tijd van de vertelling werd door elkaar gehusseld, het beeld gebleekt en het camerawerk was ruw maar gecontroleerd. Maar wat bovenal bijbleef, was de wolk van thematiek die om de cast heen hing. Zo ijzersterk verteld dat het verhaal door alles weerklinkt.

Een man verlaat zijn vrouw, een ander voelt zich verlaten door god. Een vrouw worstelt met verdovende middelen. Allen zoeken ze een anker. Wanneer door diverse omstandigheden hun paden zich kruisen, vullen hun levens de film door hun contrasten en overlap.

Regisseur Alejandro G. Iñárritu bewees zich een paar jaar terug opnieuw met Birdman en The Revenant. In deze twee films neemt hij het voortouw in het opbouwen van een film in lange takes; in de tijd van 21 Grams was hij echter een van de eersten die zich waagde aan de zogeheten ‘MTV montage’. Hectisch en associatief in plaats van netjes en helder. Iñárritu staat steeds aan het voorfront van wat de nieuwe filmtaal gaat worden, en dat is uitzonderlijk.

21 Grams verhaalt over iets dat vederlicht is, maar loodzwaar weegt - 21 gram is namelijk het veronderstelde gewicht van de menselijke ziel. Laat je meezuigen, maar wees gewaarschuwd: je torst het gewicht samen met de hoofdpersonages.

Must-see, omdat:

  • 1. De drie verschillende verhaallijnen je op het puntje van je stoel laten zitten. Geloof ons: je zult je geen moment vervelen tijdens 21 Grams.

  • 2. Filosofische thematiek op een subtiele manier aan het licht wordt gebracht. Hoeveel weegt het leven, de liefde én de wraak?

  • 3. Dit de tweede, karakteristieke film is van regisseur Alejandro G. Iñárritu, die we sowieso allemaal kennen van zijn latere werken The Revenant, Biutiful & zijn Oscarwinnende film Birdman.

“They say we all lose 21 grams... who will be next?”

Paul Rivers (21 Grams)

Deze film werd ook geselecteerd door Shahine El-Hamus

I Am Not Your Negro

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.