21 Grams

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Een uitzonderlijk ongeluk verbindt de levens van een chronisch zieke wiskundige, een rouwende moeder en een born-again ex-gedetineerde. Van Oscarwinnende regisseur Alejandro G. Iñárritu

Acteur Shahine El-Hamus deelt '21 Grams'

Vederlicht/Loodzwaar

Toeval, schuld, liefde, haat, verslaving, verlossing, geloof & ongeloof – grootse thema’s worden aangekaart in 21 Grams. Destijds was de film technisch baanbrekend. De tijd van de vertelling werd door elkaar gehusseld, het beeld gebleekt en het camerawerk was ruw maar gecontroleerd. Maar wat bovenal bijbleef was de wolk van thematiek die om de ensemble cast heen hing. Zo ijzersterk verteld dat het verhaal door alles weerklinkt.

Een man verlaat zijn vrouw, een ander voelt zich verlaten door god. Een vrouw worstelt met verdovende middelen. Allen zoeken ze een anker. Wanneer door diverse omstandigheden hun paden zich kruisen vullen hun levens de film door hun contrasten en overlap.

Regisseur Iñárritu bewees zich onlangs nog met Birdman en The Revenant. In deze twee films neemt hij het voortouw in het opbouwen van een film in lange takes. Destijds was hij echter een van de eersten die zich waagde aan de zogeheten ‘MTV montage’: hectisch en associatief in plaats van netjes en helder. Zoals curator Mea Dols zegt is staat Iñárritu steeds aan het voorfront van wat de nieuwe filmtaal gaat worden, en dat is uitzonderlijk.

21 Grams verhaalt over iets dat vederlicht is, maar loodzwaar weegt. Laat je meezuigen, maar wees gewaarschuwd: je torst het gewicht samen met de hoofdpersonages.

Must-see, omdat:

 • 1. Deze drie verschillende verhaallijnen je op het puntje van je stoel laten zitten. Geloof ons: je zult je geen moment vervelen tijdens 21 Grams.

 • 2. Filosofische thematiek op een subtiele manier aan het licht wordt gebracht. Hoeveel weegt het leven, de liefde én de wraak?

 • 3. Dit de tweede, karakteristieke film is van regisseur Alejandro G. Iñárritu, die we sowieso allemaal kennen van zijn latere werken The Revenant, Biutiful & zijn Oscarwinnende film Birdman.

“The earth turned to bring us closer. It turned on itself and in us, until it finally brought us together in this dream.”

Jack Rivers (21 Grams)

Deze film werd ook geselecteerd door Shahine El-Hamus

I Am Not Your Negro

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand