Allelujah

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Terwijl het Bethlehem-ziekenhuis in Londen vecht om te overleven, worden er allerlei duistere geheimen onthuld en blijken bewoners hun leven niet zeker. De National Health Service houdt zich afzijdig. Toch blijft, te midden van alle tragedie en verraad, de geest van het Bethlehem ziekenhuis overeind. Brits drama mét twist en een heuse sterrencast!

Must-see omdat:

  • 1. De film belangrijke thema’s behandelt zoals de waarde van gezondheidszorg. Ook al speelt de film zich af ten tijde van de COVID-19 pandemie, de kernthema’s zijn tijdloos en universeel.

  • 2. Je ruim anderhalf uur kunt genieten van een fantastische Britse sterrencast. O.a. Judi Dench, Jennifer Saunders, Julia McKenzie, David Bradley en Derek Jacobi komen voorbij.

  • 3. De allerlaatste scène de vierde muur doorbreekt en je met open mond achterlaat…

Film in feiten

  • 1. Louis Ashbourne Serkis ( Andy) is de zoon van Lorraine Ashbourne (Mrs Earnshaw) en van acteur/regisseur Andy Serkis.

  • 2. Bally Gill, die de rol van dokter Valentine op zich neemt, vertelde dat zijn ouders altijd wilden dat hij dokter zou worden. Best ironisch dat hij in Allelujah dan toch een rol als dokter mag spelen.

  • 3. Regisseur Richard Eyre kun je kennen van o.a. The Children Act en Notes on a Scandal.

“They talk about the claws of death… But it’s not death that has claws, it’s life.”

Ambrose (Allelujah)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.