Átame!

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Ricky wordt vrijgelaten uit een inrichting. Hij wordt verliefd op Marina, zijn one-nightstand die porno actrice blijkt te zijn en aan het afkicken is van heroïne. Hij gaat echter wel bijzonder te werk om haar van zijn liefde te overtuigen.

Filmjournalist Ab Zagt deelt 'Átame!'

Bindend liefdesadvies

Pedro Almodovar is een gelauwerd cineast, tegenwoordig vooral bekend door Volver en La piel que habito (The Skin I Live In). Atame! was al wel zijn achtste film, maar toch een waar hij volgens velen nog vorm aan het zoeken was. De uitkomst is een opzienbarende film die een lust voor het oog is, en oog voor lust heeft.

Het verhaal is niet iedereen het over eens of het door de beugel kan, maar gezien over the top stilering kun je gerust zeggen dat je de boel wel met een korreltje zout mag nemen. Hoe dan is het een film die Almodovar & Banderas op de kaart zette en omarmd werd door velen. Dus zet je raam op een kier zodat de zwoele zomerwind binnen komt waaien, en laat de op hol geslagen personages je grijpen terwijl je geniet van de felle kleuren, opzwepende ritmes en tollende emoties. Zoals Ab Zagt vertelt groeide Almodovar op met Amerikaanse cinema in Technicolor, wat in het geval van Átame! een raar beest van mooie kleren voorziet. Atame! is ultiem Europese cinema in de kleuren van het Hollywood van welleer!

Film in feiten

  • Om de seksscène tussen Antonio Banderas en Victoria Abril goed te krijgen is men negen avonden aan het filmen geweest, wat resulteerde in uren onverwerkte film. Almodovar koos uiteindelijke de allerlaatste take.

  • Elia Kazan, een van de eerste regisseurs die method acting inzette, vind het een van de beste seksscènes in de filmgeschiedenis.

  • De cast & crew reden tezamen naar Madrid (waar de film werd geschoten) in een vuilniswagen die versierd was als paradekar.

“I had to kidnap you so you'd get to know me. I'm sure you'll get to love me as I love you.”

Ricky (Átame!)

Deze films werden ook geselecteerd door Ab Zagt

Looking for Eric

Our Little Sister

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.