Buiten is het Feest

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Na de onverwachte dood van haar zus ontfermt Sonne (Abbey Hoes) zich over haar nichtje Lotte, tot grote verbazing van de rest van de familie. Wanneer het tot een rechtszaak komt met de biologische vader van Lotte, zal Sonne eerlijk moeten zijn over haar beweegredenen en daarmee over haar eigen verleden. Indringend, ijzersterk drama van eigen bodem.

Cinetree deelt 'Buiten is het Feest'

Must-see, omdat:

  • 1. De film iets ontzettend belangrijks doet, namelijk seksueel misbruik bespreekbaar maken.

  • 2. De film veel bekijks trok tijdens de première op het Nederlands Film Festival en daar voor meerdere Gouden Kalveren genomineerd werd.

  • 2. Ijzersterke rollen van Eelco Smits, Abbey Hoes en Georgina Verbaan.

Film in feiten

  • 1. De film is geïnspireerd op het boek Maar buiten is het feest van Arthur Japin.

  • 2. Zowel het boek als de film zijn geïnspireerd op het leven van de Nederlandse cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen.

  • 3. Regisseur Jelle Nesna zei zelf over Buiten is het Feest: “als je zwijgt over misbruik blijf je slachtoffer en bescherm je in feite de dader. Pas als je leert je verhaal te delen kan je verder. Delen werkt bevrijdend. Sterker nog: pas als je je masker afzet en je geheimen en schaamte deelt, ben je vrij. Als er één reden is waarom ik Buiten is het feest wilde maken, is het wel om deze boodschap.”

“Jij bent het kindje van de allerliefste mama op de hele wereld.”

Sonne (Buiten is het Feest)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.