C'est ça l'amour

Wanneer Mario na twintig jaar huwelijk verlaten wordt door zijn vrouw Armelle, komt de zorg voor het gezin plotseling op hem aan. Mario probeert zichzelf te herpakken, maar heeft geen idee wat hij moet met twee puberende dochters.

Cinetree deelt 'C'est ça l'amour'

Film in feiten

  • C’est ça l’amour is geen autobiografie, maar Claire Burgers’ eigen jeugd is duidelijk een inspiratie voor de film geweest. Ook haar moeder verliet het gezin toen Claire nog jong was, waardoor de zorg voor Claire en haar zusje op hun vader aankwam.

  • De film speelt zich af in het Noord-Franse Forbach, een stadje aan de grens met Duitsland. Toevallig(?) ook het stadje waar Burger zelf opgroeide én waar ze haar speelfilmdebuut Party Girl (2014) opnam.

  • C’est ça l’amour ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het meteen de prijs voor Beste regie in de wacht sleepte.

Must-see, omdat:

  • Dezelfde situatie voor iedereen heel anders kan aanvoelen, en dat weet C’est ça l’amour perfect over te brengen.

  • Er in de film ook ruimte is voor verschillende perspectieven en voor begrip. Niemand wordt afgeschilderd als fout of slecht; zelfs moeder Armelle niet, terwijl ze toch haar gezin heeft verlaten. Burger wil laten zien dat iedereen het recht heeft om keuzes te maken, zeker wanneer je ongelukkig bent.

  • Justine Lacroix en Sarah Henochsberg debuteren met hun rollen als de twee zusjes - en wat voor debuut! Vooral Justine heeft met haar rol als de jonge Frida ons hart gestolen.

“Als je terugkomt, ben ik veranderd.”

Mario (C'est ça l'amour)