Fahim

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Fahim is het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van schaakwonder Fahim Mohammad. Nadat hij met zijn vader vlucht van Bangladesh naar Frankrijk, wordt Fahim ontdekt door schaakcoach Sylvain (Gérard Depardieu). Wat volgt is de strijd om schaakkampioen te worden en, nog veel belangrijker, asiel te krijgen in Frankrijk.

Cinetree deelt 'Fahim'
Disclaimer: in deze film speelt een acteur die beschuldigd is van seksueel overschrijdend gedrag. Vanwege het inspirerende werk van alle andere crew- & cast leden kiezen wij ervoor om de film wel te vertonen. Klik hier om meer te weten over de disclaimer.

Must-see, omdat:

  • Fahim, ondanks de zware thema’s, een hele fijne feel-good film is!

  • 2. Geweldige rollen van Assad Ahmed als de innemende Fahim en van Gérard Depardieu als norse schaakcoach.

  • 3. De film hoopvol en op momenten zelfs luchtig aanvoelt, maar je er als kijker tegelijkertijd ook aan herinnert hoe schrijnend de condities zijn waarin illegale vluchtelingen moeten leven.

Film in feiten

  • 1. Het hoofdpersonage Fahim is gebaseerd op schaakmeester Fahim Mohammad, geboren in 2000, die als 8-jarig jongetje door zijn vader werd meegenomen uit Bangladesh om in Frankrijk asiel aan te vragen. Hij behoorde tot de wereldtop van jonge schakers.

  • 2. Fahim Mohammad schreef met zijn schaakleraar Xavier Parmentier een boek, Un roi clandestin, over zijn leven.

  • 3. Het verhaal van de ‘echte’ Fahim en zijn familie is gelukkig goed afgelopen; in 2015 is het gezin in Frankrijk herenigd.

“Chess isn't a game, Mr. Fahim.”

Sylvain (Fahim)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.