Goldie

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De 18-jarige Goldie (Slick Woods) heeft één doel voor ogen: popster worden. Ze is ervan overtuigd dat alleen op die manier haar problemen zullen verdwijnen en ze voor haar twee kleine zusjes kan zorgen - hulp van haar verslaafde moeder of foute vriendjes hoeft ze niet te verwachten.

Filmprogrammeur Maarten Stoltz over 'Goldie'

Een beetje verliefd op Goldie

Goldie is een ster... nou ja, misschien nog niet helemaal. In ieder geval al wel in de ogen van haar jongere zusjes Sherrie en Supreme. Als het aan hen ligt, duurt het niet lang meer voordat de rest van de wereld haar ook kent. Het is alleen nog wachten op Goldie’s kans op een doorbraak. In de tussentijd is het haar missie om haar zusjes uit handen van de overheidsinstanties te houden. En dat is best lastig gezien de thuissituatie: hun moeder is opgepakt en de meisjes zijn minderjarig, waardoor ze eigenlijk uit huis geplaatst moeten worden. Maar dat gaat niet gebeuren als het aan Goldie ligt. Met de vele obstakels op haar pad is het voor de ambitieuze tiener niet makkelijk om haar dromen te verwezenlijken, maar ze weigert op te geven.

Eén ding is zeker: na het zien van deze film sluit je Goldie een beetje in je hart. Goldie is een film vol kracht, attitude en optimisme, die tegelijkertijd een realistisch beeld schetst van de rauwe werkelijkheid van kansarme kinderen in achterstandswijken in de Verenigde Staten.

Must-see, omdat:

  • 1. Het leven van Goldie op de straten van New York voor de meesten van ons haast niet voor te stellen is. Daarom geeft de film je een belangrijk inkijkje in wat voor veel (jonge) mensen toch echt de dagelijks realiteit is.

  • 2. Slick Woods geknipt is voor de rol van Goldie. Zelden zag je zo’n unieke, jonge vrouw haar rol met zoveel verve spelen.

  • 3. Sam de Jong, ondanks de heftige gebeurtenissen en situaties, weer een prachtig dromerige sfeer weet te creëren. Goldie is rauw en realistisch maar tóch ook fijn om naar te kijken.

Film in feiten

  • 1. Goldie is de eerste internationale film van regisseur Sam de Jong, die we kennen van Prins (2015).

  • 2. Veel van wat Slick Woods zelf meemaakte in haar jeugd, is verwerkt in Goldie. Zo werd haar moeder ook opgepakt toen Woods nog maar zes jaar oud was, en leefde ze zelf tien jaar lang op straat.

  • 3. Net als bij Prins wilde Sam de Jong voor Goldie samenwerken met deels professionele acteurs en deels debutanten uit de buurt waarin gefilmd wordt. Ook voor Slick Woods was dit haar eerste filmrol.

“I'll figure it out.”

Goldie (Goldie)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.