How to meet a mermaid

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

How to meet a Mermaid is een krachtige documentaire over de zoektocht van regisseur Coco Schrijber naar een dieper begrip van menselijke eenzaamheid. Schrijber gaat in gesprek met mensen van over de hele wereld, die allen een geliefde verloren aan de diepten van de oceanen. Ontroerende film die de kern raakt van universele emoties en verlangens, en toont hoe we allemaal op zoek zijn naar verbinding.

Filmmaker Jikkie Schelling deelt 'How to meet a Mermaid'

Must-see omdat:

  • 1. Dit krachtige visuele essay je tot op het bot raakt, en je doet beseffen dat de zee zowel onze grootste vriend als vijand kan zijn.

  • 2. Het sounddesign ontzettend goed is!

  • 3. De locaties waarop gefilmd is, adembenemend mooi zijn. Sowieso durven we How to meet a Mermaid wel een visueel meesterwerk te noemen.

Film in feiten

  • 1. Regisseur Coco Schrijber is voor haar allereerste duik ooit naar de plek gegaan waar haar broer voor de laatste keer de zee in ging.

  • 2. De zeemeermin in de titel van de film staat symbool voor het verlangen naar iets ongrijpbaars. Een soort andere, betere werkelijkheid.

  • 3. Het belangrijkste hoofdthema van regisseur Coco Schrijber is menselijk gedrag; dat wordt doorgevoerd in al haar werken, en voert ook in How to meet a Mermaid sterk de boventoon.

“Je maakt geen einde aan je leven zelf, je leeft gewoon.”

(How to meet a Mermaid)

Deze films werden ook geselecteerd door Jikkie

Funny Feeling

Le Charme discret de la bourgeoisie

The Hateful Eight

Atonement

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.