Into the Wild

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Into the Wild is het waargebeurde verhaal van rijkeluiszoon Chris McCandless, die de materiële wereld ontvlucht in de wildernis van Alaska. Helemaal alleen bezoekt hij de mooiste plekjes van de wereld... maar hoe lang blijft dat leuk? Ga mee op een zoektocht naar het belang van vriendschap, het gevaar van eenzaamheid en geluk.

Programmamaker Jelle Brandt Corstius over 'Into the Wild'

Through hell, to get to paradise

We kennen er allemaal wel eentje: een lustbegeerde reiziger. Zo’n reiziger die zonder al te veel moeite huis en haard achter zich laat, het vliegtuig pakt en naar de andere kant van de wereld trekt om pas maanden (of jaren) later terug te keren. Je bent jong en je wilt wat; en dus neem je een tussenjaar, een extra lange vakantie of sabbatical. Helemaal alleen naar het einde van de wereld. Negen maanden lang met een backpack op je rug door Azië zwalken, slapen in hostels, nieuwe mensen ontmoeten. Studeren in het buitenland, een taalcursus volgen in China, een jaar werken als tourguide… je kunt het zo gek nog niet bedenken of we doen het. Want als we één ding moeten aannemen van al die hunkerende avonturiers, dan is het dat er “niets zo prachtig is” als de magie van reizen. Eventjes helemaal alleen je eigen pad bewandelen, iets nieuws ontdekken, de wereld van een andere kant bekijken.

‘Reizen’ is een breed begrip. Je hebt de luxe reiziger en de backpacker, de primitieve reiziger en de flashpacker. En zo heel af en toe… zo heel af en toe kom je een wel héél ambitieuze reiziger tegen. Iemand die het liefst álles achter zich zou laten en de moderne samenleving wil ontvluchten. Iemand die droomt van de natuur, een zelfvoorzienend bestaan, van vrijheid of het primitieve leven. Iemand zoals ‘Alexander Supertramp’, ofwel Chris McCandless: de jongen die op 24-jarige leeftijd besloot om al het contact met zijn familie te verbreken, zijn spaargeld aan Oxfam International te doneren en er met de Noorderzon vandoor te gaan. Op weg naar de wildernis van Alaska, helemaal alleen, into the wild.

Het unieke verhaal van Chris McCandless verwierf in 2007 wereldwijde bekendheid toen acteur en regisseur Sean Penn besloot het gelijknamige boek (geschreven door Jon Krakauer) te verfilmen. Om het reisverhaal van McCandless zo goed mogelijk weer te geven, besloot zowel Penn als Krakauer om dezelfde lange reis te maken die Chris enkele jaren eerder in zijn eentje deed. En hoewel zijn expeditie een loodzware, vrijwel onmogelijke onderneming bleek te zijn, heeft McCandless met zijn wandeltocht vele mensen weten te inspireren. Nog altijd trekken honderden reizigers van over de hele wereld naar de Stampede Trail in Alaska om precies diezelfde eenzame kilometers af te leggen. Waarom? Omdat zij, net als Chris McCandless, op zoek zijn naar een bijzonder soort geluk. Een eenzame gelukzaligheid die je enkel mee kunt maken door zelf op reis te gaan en eventjes helemaal alleen te zijn. En daarvoor hoef je echt niet naar het einde van de wereld, maar kun je er ook gewoon voor kiezen om een dag alleen op pad te gaan. Een tripje naar een andere stad, een bezoekje aan een museum of gewoon een boekje lezen langs het water: alleen zijn kan soms wonderen doen.

Must-see, omdat:

 • 1. Er een aantal ontzettend belangrijke levenslessen uit deze film voortkomen (onze favoriet: happiness is only real when shared).

 • 2. Into the Wild laat zien, zoals curator Jelle Brandt Corstius al zei, hoe mooi maar ook hoe onverbiddelijk de natuur kan zijn.

 • 3. Je zult genieten van de beelden van alle verschillende landschappen die Amerika rijk is én van de geweldige soundtrack van Eddie Veddder!

“When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.”

Christopher McCandless

Deze film werd ook geselecteerd door Jelle Brandt Corstius

Kumaré

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand