Je verrai toujours vos visages

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Het herstelrecht brengt daders Nassim, Issa, en Thomas samen met slachtoffers Grégoire, Nawelle, en Sabine. Begeleid door hulpverleners Paul en Judith delen ze ervaringen over misdaden met geweld. Tussen woede en hoop, in een veilige omgeving, evolueert wantrouwen langzaam naar genegenheid. Waar het belang en de kracht van blijven praten laten zien hoe belangrijk het is om samen te kunnen leven en te vergeven.

Must-see omdat:

  • 1. Je verrai toujours vos visages leert ons dat we, zolang we met elkaar in gesprek blijven, we de wereld een stukje mooier kunnen maken.

  • 2. Zo puur en natuurlijk is gespeeld dat je bijna denkt dat je naar een documentaire kijkt in plaats van een film.

  • 3. Elke aarzeling, elke stilte is perfect, waardoor het verhaal je zonder aarzeling zal betoveren en je zal raken.

Film in feiten

  • 1. Tijdens het schrijven van de film vroeg Jeanne Herry zich af of ze de misdaden wel of niet moest laten zien. Maar uiteindelijk besefte ze dat het een beter idee was om het geweld achterwege te laten en de kijker in gedachten hun eigen beelden te laten vormen.

  • 2. Miou-Miou, die de rol vertolkte van Sabine, is in het echte leven de moeder van regisseur Jeanne Herry.

  • 3. Jeanne Herry doet geen repetities, maar ze heeft één-op-één lezingen met elke acteur, om er zeker van te zijn dat er geen probleem is met het script en dat ze in orde zijn met de tekst. Maar zodra dit is gebeurd, is dit het, er zijn geen wijzigingen meer, aangezien elke aarzeling, elke komma, al in het script geschreven is.

“Anderen zullen zeggen dat wat je doet magisch is.”

Fanny (Je verrai toujours vos visages)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.