La Última Primavera

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

In La Última Primavera neemt regisseur Isabel Lamberti de kijker mee in het leven van de Spaanse familie Gabarra Mendoza. Wanneer de familie te horen krijgt dat ze haar huizen in de sloppenwijk buiten Madrid moeten verlaten, verwerkt ieder familielid dit slechte nieuws op zijn eigen manier. Een film over worsteling en verdriet, maar vooral over heel veel liefde.

Cinetree Favorite: La Última Primavera

Liefde en familie in de Spaanse sloppenwijk

Valérie Hoffmann

La Última Primavera vertelt het verhaal van de Spaanse familie Gabarra Mendoza. De familieleden wonen op ‘La Cañada Real’, een sloppenwijk net buiten Madrid, in hun zelfgemaakte huizen. Hoewel ze het niet breed hebben, genieten ze van de vrijheid die deze plek ze geeft om met de hele familie bij elkaar te wonen. Wanneer de buurt te horen krijgt dat het stuk land waarop ze wonen is verkocht, en ze op korte termijn moeten verhuizen, slaat de paniek toe.

We zien hoe ieder familielid op zijn eigen manier met dit onvermijdelijke lot omgaat in de “laatste lente” in hun thuis. Terwijl vader David (David Gabarre Duro) er alles aan doet om te zorgen dat zijn familie bij elkaar kan blijven wonen, heeft zijn vrouw María (María Duro Rego) moeite om haar verdriet een plekje te geven. Ondertussen zoekt zoon Alejandro (Alejandro Gabarre Mendoza) samen met zijn vrouw een weg in de wereld als nieuwe ouders, terwijl zijn jongere broertje David (David Gabarre Jiménez) zichzelf aan het ontdekken is en aftast wat hij met zijn toekomst wil.

De film confronteert de kijker met het bureaucratische systeem waarin de familie en vele anderen vast komen te zitten. Het is pijnlijk en confronterend om te zien hoe de behoeftes en vragen van de bewoners van de sloppenwijk niet serieus genomen worden. Hoewel de toon van La Última Primavera serieus is, neemt Isabel Lamberti de kijker mee in de dromerige atmosfeer die er in La Cañada Real heerst. Hoewel de bewoners het niet breed hebben, zorgt hun onafhankelijkheid en autonomie voor een soort rijkdom die ze alleen met elkaar kunnen delen.

La Última Primavera voert je mee naar het broeierige Spanje van de familie Gabarra Mendoza in een reis vol emoties. Het is een film over worsteling, verdriet, maar vooral over heel veel liefde. Zelfs de ruzies die er binnen het gezin plaatsvinden, zijn een uiting van de overvloed aan warmte die ze voor elkaar voelen.

Must-see, omdat:

 • 1. Dit het speelfilmdebuut is van Isabel Lamberti, dat veel moois voor de toekomst belooft!

 • 2. De film geen documentaire is, maar de acteurs wel zichzelf spelen in La Última Primavera – wat enorm bijdraagt aan de geloofwaardigheid van het verhaal.

 • 3. De film een realistisch beeld geeft van de moeilijke situaties waarin families in de Spaanse sloppenwijken zich bevinden.

“They’re so happy here. They play, they run, they do whatever they want.”

David Gabarre Duo (La Última Primavera)

Deze films werden ook geselecteerd door Cinetree

Uit de schaduw

De kracht van geven met Teun Toebes

Moffenmeid

Heartstone

The Hand

2046

Fallen Angels

Happy Together

Chungking Express

In The Mood For Love

The Leisure Seeker

La Pazza Gioia

Fête de Famille

The Dark Horse

Les Ogres

Le Grand Bain

Wildlife

Mia Madre

Una via a Palermo

The Farewell Party

Elle S'en Va

Moonrise Carcosa

Ema

Skate Kitchen

Blue Jasmine

The Sapphires

The Angels' Share

Naissance des pieuvres

Café de Flore

Todos lo Saben

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand